نگاهی بر تاریخچه بندر شرفخانه شبستر

(1) دیدگاه

نگاهی بر تاریخچه بندر شرفخانه شبستر

بندر شرفخانه در موقعیت تجاری مهمی قرار دارد و تاسیسات و انبار کالا های زیادی در گوشه و کنار آن به چشم می خورد که در آن یک اسکله ی تاریخی به نام تال قرار دارد که قدمت 100 ساله دارد.

یکی از زیباترین مکان هایی که انسان از حضور در آن ها لذت می برد بندر های مختلف است. تصور کنید در یک بندر دنج و زیبا قدم می زنید و به تماشای غروب آفتاب می نشینید. یکی از زیباترین بندر های ایران بندر شرفخانه شبستر است که در جوار دریاچه ارومیه قرار دارد. این بندر با چشم انداز فوق العاده و بی نظیرش یک مکان عالی برای گردش و تفریح به شمار می رود. در اطراف این بندر باغ های سرسبز و زیبایی به چشم می خورد و با آب و هوای معتدلی که دارد هر گردشگری را شیفته ی خود می کند. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه دیدنی همراه ما باشید. 

 

آشنایی با بندر شرفخانه شبستر
بندر شرفخانه شبستر بزرگترین بندر دریاچه ارومیه است که از سال 1312 دارای شهرداری شد و هم اکنون 25 هزار جمعیت دارد. این بندر یک جاذبه ی گردشگری زیبا و بی نظیر است که چشم هر بیننده ای را به خود می کند. این بندر با چشم انداز فوق العاده و آب و هوای مطلوبش به قدری جذابیت دارد که واقعا دل کندن از آن برای گردشگران سخت است. هر کسی که پا به این بندر می گذارد حداقل چند ساعت در آنجا مانده و از چشم انداز های اطراف آن لذت می برد. اگر روزی گذرتان به شبستر خورد به هیچ وجه تجربه ی دلنشین و فوق العاده ی حضور در این بندر را از دست ندهید. در لدلمه سفر خود می توانید از سد امند شبستر نیز دیدن فرمایید.

 

امکانات بندر شرفخانه شبستر
در بندر شرفخانه امکانات زیادی مثل کمپ های ساحلی، قایق های تفریحی و مسافربری، هتل 5 ستاره و... به چشم می خورد. بندر شرفخانه در موقعیت تجاری مهمی قرار دارد و تاسیسات و انبار کالا های زیادی در گوشه و کنار آن به چشم می خورد که در آن یک اسکله ی تاریخی به نام تال قرار دارد که قدمت 100 ساله دارد. در گذشته که دریاچه ارومیه پرآب تر بود افراد زیادی برای قایق سواری به این منطقه می آمدند. اما متاسفانه در حال حاضر کیلومتر ها کویر دیده می شود و دیگر جایی برای قایقرانی وجود ندارد. حتی اسکله هایی برای رفت آمد کشتی ها به چشم می خورد که با وجود خشک شدن دریاچه دیگر هیچ کاربردی ندارند.
از دیگر سد های دیدنی استان آذربایجان می توان سد ارس جلفا را نام برد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

 
دسترسی ساده به بندر شرفخانه شبستر
بندر شرفخانه در فاصله 20 کیلومتری از شبستر واقع شده است. اگر با قطار سفر می کنید خوب است بدانید که این بندر در مسیر تبریز - دیزج خلیل - شرفخانه - سلماس قرار دارد. 

1 دیدگاه

  • مرتضی سنارزاده
    1403-06-09
    متاسفانه جمعیت بندر شرفخانه به علت بدی آب و هوا و کوچ بیشتر اهالی به تهران، از ۱۳۰۰۰ نفر در سال ۵۷ به ۴۳۵۰ نفر در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و نمیشه نام شهر بر روی آن نهاد.
    با اینکه اداره مخابرات آن تقریبا بزرگ است اما گاهی دو تا کارمند بیشتر ندارد و عملا تعطیل به حساب می آید. دولت به خاطر درآمدی که از طریق شهرداری از مردم اخذ می کند بر خلاف قانون شهری (که دارا بودن حداقل 10 هزار نفر را دلیل شهر بودن اعلام کرده) همچنان شهرداری را در بندر شرفخانه نگه داشته است.
    کارکنان شهرداری متاسفانه در قبال تغییر کاربری مناطق بایر نیز که دهها سال است به علت نبود آب لم یزرع می باشند ۵۶ درصد زمین را از مالکین گرفته و مجوز ساختمان سازی صادر می کند. در ضمن برای نگهداشتن شهرداری مردم کوچ‌کرده به تهران را در لیست سکنه ی بندر شرفخانه به ثبت می رسانند که در این مورد نیز هیچ کانون تحقیق و تفحص وجود ندارد.
    بیشتر اهالی بندر شرفخانه را سالخوردگانی تشکیل می دهند که به خاطر داشتن زمین کشاورزی نمی توانند کوچ کنند. ولی فرزندان آنان کلا از منطقه رفته اند. بندر شرفخانه بی آزارترین و مومن ترین افراد را در میان بقیه آبادی های استان دارد.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

مطالب مشابه