تجربه بازدید از موزه مردم شناسی میمه

تجربه بازدید از موزه مردم شناسی میمه

موزه مردم شناسی میمه از بخشهای مختلفی از جمله ورودی، انجمنهای مردم نهاد، اطلاعات، اتاق معرفی ، تالار نمایش مشاغل ، تالار نمایش اشیاء و اتاق کشاورزی تشکیل شده است که تمامی آثار به نمایش در آمده توسط مردم سخت کوش و عاشق فرهنگ میمه اهداء شده اند و به نمایش در آمده اند.

موزه مردم شناسی میمه در حمام صفویه ایجاد شده است که در خیابان فرهنگ، مقابل مسجد جامع قرار دارد. این موزه مردم شناسی در زمینی با مساحت حدودی سیصد متر زیربنا قرار گرفته است. این مکان در سال 1384 توسط شهرداری و دفتر میراث فرهنگی به عنوان موزه مردم شناسی معرفی شد و از آن زمان کار بازسازی و مرمت آن آغاز شده است. در این موزه ابزار های مختلفی نظیر ابزار های کشاورزی مردم میمه، کرسی، بلونی های قدیمی، کلک، کرسی، یخدان های قدیمی، صندوق های قدیمی، گاو آهن، لوازم و وسایل پخت نان و... در معرض نمایش عموم قرار گرفته اند.

 

 

اگر بخواهیم تعریفی کلی از کلمه ی موزه داشته باشیم، موزه موسسه ای است بدون هدف مادی و مالی و دائمی که درهای آن به روی عموم باز بوده و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت مینماید. موزه میمه از لحاظ طبقه بندی موزه ها، جزو دسته موزه های مردم شناسی قرار میگیرد و هدف اصلی آن معرفی فرهنگ بومی و آداب و رسوم و شغل مردم منطقه در زمان های گذشته است.

 

 

موزه مردم شناسی میمه از بخشهای مختلفی از جمله ورودی، انجمن های مردم نهاد، اطلاعات، اتاق معرفی، تالار نمایش مشاغل، تالار نمایش اشیاء، و اتاق کشاورزی تشکیل شده است که تمامی آثار به نمایش در آمده توسط مردم سخت کوش و عاشق فرهنگ میمه اهدا شده و به نمایش در آمده اند.

 

 

حمام صفویه میمه که البته امروزه تبدیل به موزه مردم شناسی میمه شده است، یکی از قدیمی ترین و با ارزش ترین آثار شهر میمه است. این بنای تاریخی دارای زیربنای تقریبی سیصد متر و دارای سقف های گنبدی شکل بوده و همچنین دارای ستون های نسبتاً بلندی میباشد. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا آجر و آهک هستند.

 

 

حمام میمه با شماره 14195 و در تاریخ نهم بهمن سال 1384 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. حمام میمه توسط شهرداری میمه در سال 1386 جهت مرمت و تجهیز در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته و با اعتباری حدود 2700 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی و استانی مرمت و تجهیز گردید و امروزه تبدیل به موزه مردم شناسی گردیده است.

 

 

مطالب مشابه