سیری در کاخ بردک سیاه برازجان

سیری در کاخ بردک سیاه برازجان

کاخ بردک سیاه که تالار مرکزی آن مشابه کاخ آپادانا و دارای 36 ستون می باشد یکی از بناهای مهم تاریخی استان بوشهر و شهرستان برازجان محسوب می شود

شهرستان برازجان در استان جنوبی بوشهر یکی از شهر های تاریخی ایران است که دارای بنا هایی تاریخی از دوره هخامنشیان می باشد. آثار و بقایای سه کاخ هخامنشی به نام های کاخ سنگ سیاه که در بین مردم این منطقه با عنوان نظر آقا شهره است، کاخ برذک سیاه و همچنین کاخ سنگ سیاه در این شهرستان واقع شده اند. کاخ بردک سیاه پس از کاخ چرخاب بنا شده و فاقد ظرافت‌ ها و ترکیب خاص رنگهای سیاه و سفید کاخ ‌های برازجان و پاسارگاد می باشد و بسیار ساده تر است. در ساخت کاخ بردک سیاه از دو نوع سنگ سیاه و روشن بهره برده شده است و جنس و رنگ سنگ‌ های استفاده شده در ساخت این کاخ در نوع خود منحصر به فرد و فوق العاده هستند.

 

 

در سفر به برازجان بازدید از آرامگاه دختر کوروش نیز خالی از لطف نیست.

 

این کاخ که تالار مرکزی آن مشابه کاخ آپادانا و دارای 36 ستون می باشد یکی از بناهای مهم تاریخی استان بوشهر و شهرستان برازجان محسوب می شود و در میان نخلستان‌ های روستای درودگاه در محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی واقع شده است. بنا بر گفته های کارشناسان و باستان شناس ها کاخ بردک سیاه، کاخ زمستانی داریوش اول هخامنشی بوده است و به عقیده برخی نیز موقعیت استراتژیکی داشته، زیرا در نزدیکی خلیج فارس واقع شده و در سال هزار و سیصد و پنجاه و چهار در کاوش ‌های باستان شناسانه گروهی از باستان شناس های ایران از زیر خاک به بیرون کشیده شد.
 

بخش های باقی مانده از کاخ بردک سیاه شامل پایه ستون ‌ها و دیوار نگاره‌ ای سیاه رنگ می باشد که به دلیل عدم محافظت و سهل انگاری در حال نابودی تدریجی می باشد. اکثر بخش های این کاخ زیر نخلستان ها دفن شده است. کشف نقش برجسته‌ ای، احتمالا متعلق به داریوش، درست مشابه نقش داریوش در کاخ تخت ‌جمشید یکی از مهمترین دستاوردهای کاوش‌ های باستان‌شناسی در بردک سیاه بوده‌ است. قطعات طلای هخامنشی کاخ بردک سیاه حالتی چین ‌خورده داشته و در کنار یکی از پایه ستون‌ های تالار مرکزی این کاخ کشف شده‌ اند. به نظر میرسد که این چهار تکه طلا به عمد زیر یکی از پایه ستون‌ ها دفن شده بوده است که باستان شناسان پس از 2500 سال آن را کشف کرده اند. این قطعات منحصر به فرد طلا بعد از کشف به میراث فرهنگی و گردشگری بوشهر تحویل داده شده اند تا از آنها نگه داری شود.

 

 

قلعه های تاریخی زیادی در ایران وجود دارند که از بین آنها می توان به قلعه‌ سام چرداول اشاره کرد.

مطالب مشابه