معرفی جاذبه تاریخی قلعه ضحاک هشترود

معرفی جاذبه تاریخی قلعه ضحاک هشترود

قلعه ضحاک به گونه طراحی و احداث گردیده است که دیوارهای کنده کاری ان از سه طرف به پرتگاه منتهی می شود، بخش های مختلف این بنای تاریخی شامل مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و بخش های مختلف دیگر می شود.

ایران با توجه به تاریخ دیرینه ای که دارد آثار قدیمی و تاریخی فراوانی را در خود جای داده است، که یکی از این آثار تاریخی که در اغلب شهرهای این کشور کهن وجود دارد قلعه است که این امر موجب شده تا کشور ایران در میان تاریخ شناسان و باستان شناسان سراسر دنیا با نام سرزمین قلعه ها شناخته شده باشد. اغلب این قلعه ها در مناطق کوهستانی و مسیرهای صعب العبور به دلایل امنیتی و یا کارکردهای نظامی احداث شده اند که نمونه ای از آن ها قلعه ضحاک هشترود است که براساس نتایج تحقیقاتی که در مورد این قلعه صورت گرفته احتمالا در دوران خود به عنوان دژی نظامی بوده است.در ادامه این مبحث به معرفی این جاذبه تاریخی می پردازیم با ما همراه باشید.


 

معرفی قلعه ضحاک
قلعه ضحاک که با نام قلعه آژدهاک نیز معروف است یکی از جاذبه های تاریخی ودیدنی هشترود واقع در استان آذربایجان شرقی است، قدمت این قلعه به دوره اشکانی و ساسانی بر می گردد البته سفال هایی که در مناطق اطراف این بنا کشف شده است که متعلق به دوران ماقبل حکومت اشکانیان است از این رو برخی از محققان قدمت این قلعه را به قبل از اشکانیان تخمین زده اند. قلعه ضحاک در زمره محدود قلعه هایی است که تا به امروز سالم باقی مانده و تخریب نشده است.
ازدیگر اماکن دیدنی هاین استان، حتما بازدید از قلعه دختر میانه را در لیست برنامه های خود داشته باشید.
 


 

معماری قلعه ضحاک
طول و عرض این جاذبه تاریخی به ترتیب 10 و 2 کیلومتر اعلام شده است که معماری به کار رفته در آن موجب شده تا بیشتر باستان شناسان کارکرد آن را به عنوان دژی نظامی اعلام کنند. قلعه ضحاک به گونه طراحی و احداث گردیده است که دیوارهای کنده کاری ان از سه طرف به پرتگاه منتهی می شود، بخش های مختلف این بنای تاریخی شامل مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و بخش های مختلف دیگر می شود. برای ساخت این قلعه از آجر و گچ استفاده شده که ابعاد هر کدام از آجرها 32*32 با ارتفاع 10 سانتی متر اعلام شده است. آنچه که بعد از بازدید از این قلعه هر بیینده ای را به فکر فرو می برد احداث آن بر روی سطح تقریبا صاف و مسطح بر روی تپه ای بزرگ است، که این امر خود می تواند بیانگر وجود تمدن پارتی در آن دوران باشد.
از دیگر قلعه های این منطقه بازدید از قلعه جوشین را به شما پیشنهاد می کنیم.


آثار کشف شده در قلعه ضحاک
در داخل این قلعه نگاره های مختلفی از قبیل تصویر کلاغی که بر پشت یک گاو پنجه زده، سرباز پارتی، سر چند شیر در حال غرش، تصویر مردی در درون گل نیلوفر و... به دست آمده است.

مطالب مشابه