
تجربه بازدید از حمام ظهیرالاسلام آقانقی (موزه مردم شناسی اردبیل)
1399/12/29
موزه مردم شناسی اردبیل در تاریخی ترین میدان شهر اردبیل، یعنی میدان عالی قاپو واقع شده است. شما در اطراف این میدان چندین بنا و اثر تاریخی معروف را خواهید دید که از شهرت بالایی برخوردار بوده و از روزگاران قبل از دوره صفویان باقی مانده اند. حمام تاریخی آقانقی یا ظهیرالاسلام نیز جزو همین بناهای تاریخی است که دقیقا روبروی درب ورودی بقعه شیخ صفی در میدان عالی قاپو واقع شده است.
شهر اردبیل دارای حمام های تاریخی زیادی است و این مکان ها همیشه مورد توجه زیادی قرار گرفته اند، تا حدی که اردبیلی ها یک روز از هفته را با عنوان روز حمام یا به زبان آذری، حامام گونی میشناسند و این روز را به نظاقت اختصاص داده و در روزگاران قدیم در آن روز به حمام های عمومی مراجعه میکرده اند.
موزه مردم شناسی اردبیل در مکان حمام تاریخی آقانقی یا ظهیر الاسلام در میدان عالی قاپو، در اردبیل قرار دارد. در این موزه شما میتوانید به علاوه مشاهده سی و سه نوع مجسمه با پوشش محلی از مردم استان اردبیل، چندین نوع آثار و دست نوشته را نیز تماشا کنید که مربوط به تاریخ و گذشته اردبیل و این منطقه میباشند. شما با بازدید از این موزه میتوانید با پوشش محلی مردان و زنان، آداب و رسوم، نحوه زندگی، نحوه پخت غذاهای محلی و همچنین آیین ها و رسوم آنها آشنا شوید.
موزه مردم شناسی اردبیل در تاریخی ترین میدان شهر اردبیل، یعنی میدان عالی قاپو واقع شده است. شما در اطراف این میدان چندین بنا و اثر تاریخی معروف را خواهید دید که از شهرت بالایی برخوردار بوده و از روزگاران قبل از دوره صفویان باقی مانده اند. حمام تاریخی آقانقی یا ظهیرالاسلام نیز جزو همین بناهای تاریخی است که دقیقا روبروی درب ورودی بقعه شیخ صفی در میدان عالی قاپو واقع شده است. شایان ذکر است که آقا نقی نام موسس این حمام بوده و از همین رو از این حمام در روزگاران قدیم با این عنوان یاد میشده.
مکان اصلی موزه مردم شناسی اردبیل که در روزگاران قدیم حمام بوده را شخصی به نام ظهیرالاسلام در دوره ایلخانی بنا کرده است و امروز پس از دویست سال بخش هایی به این بنا اضافه گردیده است. زمانی که شخصی به نام آقانقی موتمن ارعایا این حمام را در زمان قاجار خریداری کرد و بازسازی کرد، نام این حمام از ظهیرالاسلام، به حمام آقانقی تغییر کرد. این حمام در دوره پهلوی نیز به عنوان حمام مورد استفاده قرار میگرفته است. حمام آقانقی در سال 378 توسط میراث فرهنگی خریداری گردید و مورد بازسازی قرار گرفت. نهایتا چند مجسمه مومی به این مکان آورده شد تا شیوه زندگی مردم اردبیل، آداب و رسوم، آئین ها، پوشش محلی و شیوه غذا پختنشان در معرض دید تماشاگران قرار بگیرد و در سال 1380 رسما به عنوان موزه مردم شناسی اردبیل معرفی شد.
در ورودی موزه مردم شناسی اردبیل، در ابتدا رختکن وسیعی را مشاهده خواهید کرد که در نهایت به حوض سنگی هشت ضلعی با چهار بازو ختم می شود که گنبدی بسیار بلند بر فراز آن قرار گرفته است، درون گنبد نیز با کاشی کاری های زیبا و چشم نواز به رنگ آبی مزیت گردیده است. در این قسمت آیین های ویژه استحمام در زمان های گذشته با مجسمه به نمایش گذاشته شده است، مجسمه هایی که با پوشش های مختلف محلی روزگاران نه چندان دور را به نمایش میگذارند.
اردبیل , اردبیل , بعثت
ویلا، شهری، ارزان
100 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک بعثت
خانه، شهری، ارزان
120 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شورابیل
ویلا، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سینا
آپارتمان مبله، شهرکی
120 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
خانه، روستایی
160 متر، 5 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
110 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، جنگلی
120 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان
100 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
سوئیت، روستایی، ارزان
100 متر، 0 خواب، تا 11 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!