
تجربه خرید از بازار خوی
1400/5/9
بازار خوی از چندین کاروانسرا و چهارسوق برخوردار است و نمادی از دوران اقتصادی و پررونق خوی می باشد. این بازار در بافت قدیمی شهر واقع شده و به گفته ی محققین، یکی از زیباترین بازار های قدیمی ایران به شمار می رود.
شهر خوی در گذشته به دلیل قرار گرفتن بر سر جاده های مهمی مثل راه طرابوزان به جلفا، جاده ابریشم، مکه پولی و... از کاروانسراهای متعددی برخوردار بود تا بازرگانان بتوانند ساعاتی در این شهر استراحت کرده و کالاهای خود را تخلیه کنند. همچنین این شهر به عنوان یک مرکز اقتصادی شناخته می شد و بازار بزرگی برای داد و ستد داشت. در ادامه قرار است درمورد بازار خوی و ویژگی های آن با شما صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
تاریخچه بازار خوی
قدمت این بازار به دوران صفویه و زمان حکومت شاه طهماسب بر می گردد، و بعد از آن در زمان قاجاریه برای ساماندهی بیشتر بازار، اقدامات خوبی صورت گرفت.
بازار خوی از چندین کاروانسرا و چهارسوق برخوردار است و نمادی از دوران اقتصادی و پررونق خوی می باشد. این بازار در بافت قدیمی شهر واقع شده و به گفته ی محققین، یکی از زیباترین بازار های قدیمی ایران به شمار می رود.
فرم کلی بازار مستطیل شکل بوده و در سال های اخیر تغییراتی در آن به وجود آمده است. این مجموعه دارای چندین راسته بازار سرپوشیده، چهار سو، کروانسرا و... تشکیل شده و معماری متناسب و هماهنگی دارد. این بازار تزیینات و گچ بری های خاصی ندارد، فقط چهارسوهای آن با رگه چینی آجر تزیین شده است.
بخش های مختلف بازار خوی
هر کدام از راسته های این بازار مربوط به شغل مخصوصی می باشد. برای مثال در این بازار بخش هایی مربوط به راسته مسگر ها، راسته زرگر ها، فرشچی بازار، خرازی بازار و... وجود دارد.
همچنین پنج کاروانسرا به نام های کاروانسرای خان، کشمش چیلار، بلوسی، چیت ساز و میرهاشم، و همینطور مسجد های زیبای حاج بابا، ملاحسن، حجتیه و حمام محمد بیگ از بخش های مهم این بازار هستند.
طبق گفته کارشناسان، شخصی به نام احمدخان دنبلی دستور داد بازار خوی را مانند بازار وکیل شیراز ساخته و کاروانسرای بزرگی را به آن اضافه کنند که کاروانسرای خان نام گرفت. این کاروانسرا با سنگ های سفید رنگ ساخته شده و 40 حجره تاجر نشین دارد. هر حجره پستو و قهوه خانه جدا داشته و کنار آن یک کاروانسرای دیگر برای چهارپایان ساخته شده است.
ضلع جنوبی این کاروانسرا دیواری است که پشت آن محل عبور مردم به سمت خیابان طالقانی می باشد. این مسیر عبور باعث می شود که محوطه کاروانسرای خان از کاروانسرای میرزا هاشم جدا باشد.
موقعیت مکانی بازار خوی
این بازار در شهر خوی، ضلع جنوب شرقی چهار راه مرکزی، در راستای خیابان های طالقانی و انقلاب واقع شده است، در این راستا می توانید از مقبره آل یعقوب نیز دیدن فرمایید.
آذربایجان غربی , خوی , میدان بسیج
سوئیت، شهری، ارزان
60 متر، 1 خواب، تا 6 مهمان
آذربایجان غربی , خوی , چاوشقلی
ویلا، جنگلی
70 متر، 2 خواب، تا 10 مهمان
آذربایجان غربی , خوی , چاوشقلی
ویلا، روستایی، ارزان
60 متر، 1 خواب، تا 8 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!