بازدید از مسجد روستای حمامیان بوکان

بازدید از مسجد روستای حمامیان بوکان

مسجد حمامیان یکی از زیباترین جاذبه های بوکان است و با معماری خاص و منحصر به فردی که دارد توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند، قدمت این مسجد به سال 1328 هجری قمری برمی گردد.

امروز با معرفی یکی از جالب ترین جاذبه های تاریخی و گردشگری شهر بوکان، یعنی مسجد روستای حمامیان در خدمت شما عزیزان هستیم. برای آشنایی با این مکان تاریخی و مدرسه ی تاریخی کنار آن تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

معرفی مسجد روستای حمامیان
مسجد حمامیان یکی از زیباترین جاذبه های بوکان است و با معماری خاص و منحصر به فردی که دارد توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند، قدمت این مسجد به سال 1328 هجری قمری برمی گردد. بنای این مسجد پلانی مربع مانند دارد و با مصالحی مثل آجر، سنگ لاشه، و چوب گردو بنا شده است. پی این مسجد با بیست متر عمق بسیار مقاوم است و در مقابل طوفان و زلزله آسیب نمی بیند. 
نمای کلی مسجد به صورت اجری می باشد و به شکل ماهرانه ای چیده شده است. نمای شمالی این مسجد به باغ های سرسبز و زیبای روستای حمامیان مشرف است و یک ایوان کوچک با ستون های زیبایی در آن قسمت به چشم می خورد. این ایوان با پنجره های کوچکی به داخل مسجد مرتبط می شود. روی سقف مسجد هم یک گنبد زیبا وچود دارد که به صورت دولایه ساخته شده و از ظرافت خاصی برخوردار است. این گنبد به صورت هنرمندانه ای رنگ آمیزی و تزیین شده است.
از دیگر مکان های این شهر می توان قلعه سردار را نام برد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

از مسجد حمامیان بیشتر بدانید
در داخل محوطه مسجد حمامیان، مدرسه ای وجود دارد که در سی متری از وضوخانه مسجد، و در بخش شمالی محوطه بنا شده است. درواقع در گذشته در جوار تمام مسجد های مهم یک مدرسه هم برای تحصیل طلاب ساخته می شد که در آن علوم دینی را بیاموزند. 
به محض ورود به داخل مسجد، یک تالار با شکوه با چهار ستون عظیم و سکوی کوتاهی به چشم می خورد. از این تالار برای مراسم های خاص روستاییان استفاده می شد. این تالار یک سقف چوبی دارد که به سبک مناطق کرد نشین روی ستون های زیبایی بنا شده است. این ستون ها استحکام زیادی دارند و با گذشت سالیان همچنان پاربرجا مانده اند. 
در چهار طرف مسجد چهار گلدسته آجری به چشم می خورد که زیبایی و حس معنوی خاصی به مسجد می دهند. دور تا دور مسجد هم به با استفاده از هنر آجر تراشی به هم متصل شده و جلوه ای از هنر معماری ایرانی را به رخ می کشد.

از دیگر مساجد این شهر می توان به مسجد جامع اشاره کرد.


 
موقعیت جغرافیایی
این مسجد در روستای حمامیان بوکان قرار دارد، روستای حمامیان در فاصله یک کیلومتری از شهر بوکان و در منطقه ای به نام امیر اباد واقع شده است. 


 

مطالب مشابه