
سفر به شگفتی های غار قلایچی بوکان
1400/5/18
غار قلایچی قدمتی طولانی دارد و زمانی محل زندگی قوم مانایی بوده است. این غار در ارتفاع 1750 متری از کوه قلایچی قرار گرفته و در نزدیکی آن یک تپه تاریخی به همین نام به چشم می خورد.
امروز با معرفی یکی از جاذبه های شگفت انگیز شهرستان بوکان، یعنی غار قلایچی همراه شما هستیم. این غار در روستایی به همین نام واقع شده و قدمت آن به عصر آهن اول و دوم بر می گردد. برای آشنایی با این اثر بی نظیر همراه ما باشید.
معرفی غار قلایچی بوکان
همانطور که گفتیم، غار قلایچی قدمتی طولانی دارد و زمانی محل زندگی قوم مانایی بوده است. این غار در ارتفاع 1750 متری از کوه قلایچی قرار گرفته و در نزدیکی آن یک تپه تاریخی به همین نام به چشم می خورد. غار قلایچی یکی از غارهای طبیعی کشور می باشد و طبق گفته کارشناسان، به دلیل نفوذ اب در لایه های آهکی به وجود آمده است. تا سال 1381 فقط افسانه ها بودند که این غار را معرفی می کردند، اما از آن سال به بعد تلاش هایی برای کشف آن انجام شد و هم اکنون یکی از مهم ترین غارهای کشف شده کشور است. بازدید از این غار به ابزار های غارنوردی و مهارت های حرفه ای نیاز دارد و کار هر کسی نیست.
از دیگر تپه های باستانی استان آذربایجان غربی که بازدید از آن خالی از لطف نیست می توان تپه حسنلو ارومیه را نام برد.
مشخصات غار قلایچی
قطر دهانه ورودی این غار به بیش از 8 متر می رسد. اولین گروهی که به این غار وارد شدند توانستند تا عمق 110 متری آن پیش بروند. گروه دوم هم در سال 1384 عازم این غار شدند و تا عمق 400 متری آن را شناسایی کردند. بر اثر این پیشروی معلوم شد که در 40 متر ابتدایی غار هیچ سنگی وجود ندارد و تمام سنگ ها در کف اولین تالار هستند.
تالار اول این غار استثنایی، کازیوه نام دارد که به معنای آغاز روز می باشد؛ علت این نام گذاری مشخص بودن طلوع خورشید بر فراز این تالار می باشد. در سی متر بعدی غار یک تالار دیگر وجود دارد که توسط تیم دوم اکتشافگران کشف شد و به یاد سرپرست این تیم، مقبل نامیده می شود.
فرود بعدی به تالار سوم منجر می شود که یک تالار با منظره ای فوق العاده است. در این تالار یک دریاچه وسیع از آب های زیرزمینی به چشم می خورد که غارنوردان آن را دریاچه خزر می نامند. در نهایت تالار چهارم وجود دارد که چندین دالان و راهروی متعدد در آن به چشم می خورد. این تالار دو دریاچه ی کم عمق و کوچک را در خود چای داده که یک راهرو آن ها را از هم جدا می کند.
موقعیت جغرافیایی و نحوه دسترسی
این غار در 12 کیلومتری از شهر بوکان، و در روستای قلایچی واقع شده است، در بازدید از این روستا پیشنهاد میکنیم حتما از تپه قلایچی نیز دیدن فرمایید.
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!