گشت و گذار در منطقه حفاظت شده لار دماوند

گشت و گذار در منطقه حفاظت شده لار دماوند

منطقه لار به علت غنای ساختارهای طبیعی، گونه های مختلفی از حیات وحشی نظیر قوچ، میش، پلنگ، گراز، روباه، شغال و همچنین 97 گونه پرنده و انواع خزندگان را در خود جای داده و از گستره بسیار متنوع گیاهی نیز برخوردار می باشد.

منطقه حفاظت شده لار که از آن با عنوان پارک ملی لار نیز یاد می شود واقع در دماوند، در شمال و شمال شرقی تهران، در فاصله 90 کیلومتری آن می باشد و به دلیل وجود رود های خروشان و پر آب جزو مناطق آبخیز ایران می باشد. میانگین بارندگی سالانه منطقه حفاظت شده لار 7/444 میلی متر می باشد. متوسط حداکثر دمای منطقه حفاظت شده لار دماوند در گرمترین ماه سال 1/26 درجه سانتیگراد است و ارتفاع آن از سطح دریا نیز 2900 متر می باشد. طول دوران سرما و فقدان شرایط مناسب زراعی در این ناحیه مانعی مهم برای پیدایی، شکل گیری و استقرار روستاها بوده است؛ اما مراتع بسیار وسیع منطقه حفاظت شده لار دماوند در فصل تابستان از چراگاه های چادرنشینان اطراف تهران به حساب می آیند. منطقه لار به علت غنای ساختارهای طبیعی، گونه های مختلفی از حیات وحشی نظیر قوچ، میش، پلنگ، گراز، روباه، شغال و همچنین 97 گونه پرنده و انواع خزندگان را در خود جای داده و از گستره بسیار متنوع گیاهی نیز برخوردار می باشد از همین رو نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

عقاب طلایی، گونه ای فوق العاده است که تنها در ایران زیست می کند و بومی منطقه حفاظت شده لار است. این پارک از دو اقلیم ارتفاعات فوقانی و مرطوب و سرد تشکیل شده‌ است که بارش بسیاری را به‌ صورت برف ایجاد می کند و به دلیل آنکه دارای ویژگی های خاص و گونه های متنوع گیاهی و جانوری است، تحت حفاظت قرار گرفته‌ است. وجود ماهی قزل آلای خال قرمز، از نادرترین گونه های آبزی جهان، اهمیت این مجموعه را بیشتر نیز کرده است. منطقه حفاظت شده لار دارای چشم اندازهای بسیار زیبایی می باشد. چشمه ها و رودخانه های پر آب و زیستگاه های امن در دو سوی این دره زیبا طراوت و جذابیت آن را دوچندان کرده اند. همچنین از بین پستانداران این منطقه می توان به گراز، گربه وحشی، کل و بز، قوچ، خرگوش، سمور، میش البرز مرکزی، خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ و روباه اشاره کرد. در این دره به علت داشتن زیستگاه امن و مناسب، پستاندارانی نظیر کل و بز رشد خوبی در سال های اخیر داشته اند.

 

به شکل کلی در منطقه حدود 400 گونه گیاهی شناسایی شده است كه به 48 تیره متعلق هستند. از این تعداد قریب به 338 گونه گیاهان دائمی و چند ساله هستند. از گونه های گیاهی موجود قریب به 35 گونه آن انحصاری ایران می باشد. جذابیت این منطقه به پوشش گیاهی متنوع و جالب آن است. شماری از گیاهان این دشت خوراکی و دارویی است که طرفداران زیادی دارند. گون و خرگوشک و آویشن و شنگ، لواش، سیرک، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک نمونه هایی از گیاهان دشت لار و بلندی های آن هستند.

 

 

شما در سفر به شهرستان دماوند می توانید از سایر جاذبه های دیدنی آن نظیر آبشار گروبار و روستای کردنبرد نیز دیدن کنید.

 

مطالب مشابه

اقامتگاه های قابل اجاره در این منطقه

نمایش بیشتر
بومگردی عمارت کاج، سوئیت های سنتی (ورامین، روستای خاوه)
بومگردی عمارت کاج، سوئیت های سنتی (ورامین، روستای خاوه)

تهران , ورامین , خاوه

اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان

25 متر، 0 خواب، تا 6 مهمان

(2 نظر)
میهمان نواز

وسط هفته: 660,000
آخر هفته: 770,000
تعطیلات: 880,000
نوروز: 880,000 تومان