
نگاهی به تاریخچه امامزاده صالح ساری
1400/10/14
این بنا در ابتدای ورودی روستای زردرود واقع شده است و روزگاران قدیم دارای حصار طبیعی بوده است. امامزاده عبدالصالح در یک گورستان قدیمی در روستای مرزرود ساری واقع شده که در گذشته دارای درختانی آزاد و کهن با شماره و شناسنامه بوده است.
امامزاده صالح یکی از جاذبه های توریستی و مذهبی ساری است. بارگاه این امامزاده در ساری، جاده فرح آباد، جاده گوهرباران، روستای مرزرود واقع شده است. اگر به این استان و به شهر ساری، مرکز استان مازندران سفر کردید، می توانید از این امامزاده دیدن کنید. امام زاده صالح در 15 کیلومتری شمال ساری، 10 کیلومتری دریای خزر و روستای مرزرود قرار دارد که از شرق به روستای سوربن و بهارآباد، از غرب به روستای اکند، از شمال به روستای قادیکلا و از جنوب نیز به پنبه چوله منتهی می گردد. این بنا در ابتدای ورودی روستای زردرود واقع شده است و روزگاران قدیم دارای حصار طبیعی بوده است. امامزاده عبدالصالح در یک گورستان قدیمی در روستای مرزرود ساری واقع شده که در گذشته دارای درختانی آزاد و کهن با شماره و شناسنامه بوده است و ازنظر طول عمر نیز دارای قدمت بالایی است. امروزه تنها تک درختی کهن سال رو به روی امامزاده باقی مانده که سند قدمت آن تنه قطورش می باشد. در مورد قدمت این امامزاده، کارشناسان از روی معماری بنا عقیده دارند که این برج حدود قرن های 8 و 9 هجری ساخته شده که در آن زمان سادات علوی بر طبرستان حکومت می کردند و حضرت امامزاده مرزرود یکی از آن حاکمان بوده اند و همچنین بر طبق روایات این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم می باشد.
از نظر معماری دوران اسلامی ارتفاع زیاد این بناها ترکیب بندی مناسبی میان زمین و آسمان می باشد که عظمت بنا نشان دهنده عظمت شخصیت صاحب آرامگاه بوده است. طاق نماهای چهارسوی بنا در نمای خارجی آن که در قسمت شرقی اتاق مسجد به آن چسبیده و اکنون فقط در سه سمت دیگر طاق نما موجود است هم نشان عظمت و بزرگی اند. درجایی که گنبد به بدنه چهارگوش می چسبد از روشی به نام رسمی بندی استفاده می کردند که در حکم مفصلی اتصال دهنده بود و زمانی که می خواستند از گنبد هرمی به یک بدنه مستطیل شکل برسند برای زیباسازی نما و آزار ندیدن چشم از رسمی بندی استفاده می کردند. یکی از ویژگی های هویت معماری ایرانی استفاده از مصالح بومی بوده و از آنجا که چوب در طبرستان از مصالح بومی بوده، پنجره سقف داخلی اتاق مسجد را از چوب ساخته اند.
از آجر نیز برای دیوارهای خارجی و از سفال برای سقف استفاده شده است. در مرمت بنا روی آجرهای نما را سیمان سفید کشیده و تنها بخش کوچکی از دیواره زیر گنبد آجری است، به جای کاشی های کهن نیز از کاشی های جدید آبی که به هیچ وجه با قدمت بنا همخوانی ندارند استفاده شده است. گفته شده تمام سقف امامزاده هم کنده کاری بوده و درب ورودی مسجد دستگیره ای به شکل گاو داشته که امروزه اثری از آن باقی نمانده است.
در سفر به ساری، بازدید از سایر دیدنی های این شهر شمالی نظیر پارک ملل و شاطر گنبد را نیز از دست ندهید.
مازندران , ساری , سرکت
ویلا، جنگلی
65 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
مازندران , ساری , سالاردره
ویلا، جنگلی، ارزان
160 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
مازندران , ساری , افراچال
خانه، روستایی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی
130 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
مازندران , ساری , میاندرود
سوئیت، ساحلی، ارزان
70 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، لوکس
250 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , افراچال
خانه، روستایی
60 متر، 1 خواب، تا 7 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، ارزان
60 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
آپارتمان مبله، ساحلی
80 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، لوکس
300 متر، 3 خواب، تا 40 مهمان
مازندران , ساری , مهدشت
ویلا، جنگلی
150 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی
105 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!