
مروری بر تاریخچه برج های چند منظوره ساری
1400/10/15
برج های تاریخی ساری که به منظور محافظت از این شهر بنا شده بوده اند بخشی از تاریخ ساری هستند و توریست های زیادی را به سمت خود جذب می کنند.
شهر تاریخی ساری جاذبه های توریستی کهن زیادی در دل خود جای داده است که نشان دهنده تاریخ طولانی این شهر هستند و هر کدام از دوره ای تاریخی به جا مانده اند. برج های این شهر که به منظور محافظت از این شهر بنا شده بوده اند بخشی از تاریخ ساری هستند و توریست های زیادی را به سمت خود جذب می کنند. یکی از این برج ها برج رسکت است که در بخش دو دانگه شهرستان ساری و روی تپه ای احداث گردیده است. از این بنا به عنوان یک پایگاه نظامی و هم مقبره یکی از شهربیاران ال باوند و نیز به عنوان میل راهنما استفاده می شده است. از جمله خصوصیات این بنا علاوه بر تاریخ معماری و تزیینات آجری، کتیبه تزیینی آن است که به خط کوفی مشجر در بدنه به چشم می خورد. این برج متعلق به اوایل اسلام و از اولین بناهای اسلامی در خطه شمال ایران است. از دیگر برج های چند منظوره می توان به برج مقبره یا امامزاده عباس شهر ساری اشاره نمود. این بنا در محله آزاد گله در شرق رودخانه تتجن واقع شده است. این برج متعلق به قرن نهم هجری قمری و مدفن 3 تن از سادات می باشد. ساختمان اصلی مقبره دارای نقشه هشت ضلعی است و با گند رک دوپوش ساخته شده است.
از تزیینات مهم این مجموعه علاوه بر تزیینات معماری ساختمان برج می توان به کاربرد تزیینات منبت کاری روی در و صندوق آن اشاره نمود. منبت کاری زیبای صندوق چوبی آن از کم نظیرترین یادگار های به جامانده عصر تیموری در مازندران می باشد. این صندوق به دست شمس الدین احمد نجار ساروی ساخته شده است. برج آرامگاهی امامزاده یحیی نیز یکی دیگر از برج ها است که نمونه ای از معماری زیبای به کار رفته در برجهای آرامگاهی است. برج امامزاده یحیی در مرکز شهر ساری واقع شده است. برج روی قبور یحیی، حسین و خواهرشان سکینه از فرزندان امیر قوام الدین مرعشی، با نقشه مدور و گنبد دو پوش که پوشش خارجی آن به شکل رک یا هشت ترک است، ساخته شده است. از تزیینات این بنا می توان به قرنیس های سینه کفتری و طاق های تزیینی اشاره کرد.
آخرین برج نیز برج سلطان زین العابدین است که در مرکز شهر ساری و در کنار برج امامزاده یحیی قرار گرفته و متعلق به قرن نهم هجری می باشد. در داخل این بنا قبر سلطان زین العابدین مرعشی و چند نفر دیگر از نوادگان میر قوم الدین مرعشی قرار دارد، برج مذکور با نقشه مربع و گنبد رک و به صورت روپوش ساخته شده است. قسمت هایی از کاشی آبی فیروزه ای در قمست داخلی و بیرونی بنا باقی مائده که حکایت از کاربرد فراوان آن در بناهای عصر تیموری مازندران دارد.
همچنین از بین سایر بناهای تاریخی ساری می توان به مسجد حاج مصطفی خان و عمارت فاضلی اشاره نمود.
مازندران , ساری , سرکت
ویلا، جنگلی
65 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
مازندران , ساری , سالاردره
ویلا، جنگلی، ارزان
160 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
مازندران , ساری , افراچال
خانه، روستایی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی
130 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
مازندران , ساری , میاندرود
سوئیت، ساحلی، ارزان
70 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، لوکس
250 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , افراچال
خانه، روستایی
60 متر، 1 خواب، تا 7 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، ارزان
60 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
آپارتمان مبله، ساحلی
80 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی، لوکس
300 متر، 3 خواب، تا 40 مهمان
مازندران , ساری , مهدشت
ویلا، جنگلی
150 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
مازندران , ساری , فرح آباد
ویلا، ساحلی
105 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!