
نگاهی به تاریخچه حمام ابراهیم آباد اردبیل
1401/5/29
چندین حمام تاریخی در اردبیل قرار دارد که هر یک از این حمام ها از جهاتی دیدنی و جالب هستند و افرادی را به سوی خود جلب میکنند. یکی از این حمامها، حمام ابراهیم آباد نام دارد. این حمام که معروف به حمام ابراهیم آباد می باشد دارای یک بخش ورودی (هشتی) می باشد که به عنوان فیلتری مابین سربینه و فضای بیرونی عمل می کند و در حال حاضر هم سطح با کف کوچه می باشد.
چندین حمام تاریخی در اردبیل قرار دارد که هر یک از این حمام ها از جهاتی دیدنی و جالب هستند و افرادی را به سوی خود جلب میکنند. یکی از این حمامها، حمام ابراهیم آباد نام دارد. این حمام که معروف به حمام ابراهیم آباد می باشد دارای یک بخش ورودی (هشتی) می باشد که به عنوان فیلتری مابین سربینه و فضای بیرونی عمل می کند و در حال حاضر هم سطح با کف کوچه می باشد. با یک پله وارد سربینه می شویم که محلی برای تعویض و نگهداری لباس و کفش بوده است. فرم پلان به صورت هشت نیم هشت می باشد. انباری در قسمت جنوب غربی سربینه و میاندر، در قسمت شمال شرقی آن واقع شده است. بعد از طی کردن مسیر میاندر به فضای گرمخانه می رسیم که سقف دارای کاربندی و گنبد عرقچین است. پوشش سربینه با کاربندی آجری و گنبد عرقچین است که به صورت یک پوش عمل می کند. نظافتخانه حمام نیز در محوطه گرمخانه و در ضلع شرقی آن واقع شده و پوشش آن طاق چهار بخشی می باشد. تون (آتشخانه) در شمال غربی حمام واقع شده است. این حمام در قسمت سربینه دارای نقاشی های زیبایی بوده که در حال حاضر با سیمان سفید پوشانده شده است. همچنین کاربندیهای زیبایی در این بخش اجرا شده که علاوه بر نقش تزئینی، نقش سازه ای را نیز در این بنا بعهده دارد.
این حمام در قسمت سربینه دارای نقاشی های زیبایی بوده که در حال حاضر با سیمان سفید پوشانده شده است. همچنین کاربندیهای زیبایی در این بخش اجرا شده که علاوه بر نقش تزئینی، نقش سازه ای را نیز در این بنا بعهده دارد. این بنا همانند اکثر حمام های اردبیل متعلق به دوره قاجار بوده و تا سال 1368 مورد استفاده قرار می گرفته است. قسمت زنانه این حمام طی چند سال گذشته تخریب گشته و پس از ممنوعیت آن توسط اداره بهداشت به حالت متروکه رها شده است. این بنا از ابتدا تحت تملک خانواده واثق بوده و در سال 1380 توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل خریداری گردیده است.
مالکیت این بنا تا سال 1380 شخصی بوده و از اسفند ماه 1380 تحت تملک اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل در آمده است. شهرستان اردبیل مرکز استان اردبیل می باشد که از شمال به شهرستان مشگین شهر، از شرق به شهرستان نمین، از جنوب شهر کوث، از جنوب غربی به شهرستان میانه و از غرب به شهرستان نیز محدود می گردد. همچنین از سایر دیدنی های تاریخی اردبیل نیز می توان به قلعه تاریخی اولتان و پل گیلانده اشاره نمود.
اردبیل , اردبیل , بعثت
ویلا، شهری، ارزان
100 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک بعثت
خانه، شهری، ارزان
120 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شورابیل
ویلا، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سینا
آپارتمان مبله، شهرکی
120 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
خانه، روستایی
160 متر، 5 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
110 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، جنگلی
120 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان
100 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
سوئیت، روستایی، ارزان
100 متر، 0 خواب، تا 11 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!