سیری در منطقه شكار ممنوع شيدا و آشنایی با گونه های گیاهی و جانوری آن

سیری در منطقه شكار ممنوع شيدا و آشنایی با گونه های گیاهی و جانوری آن

منطقه حفاظت شده شیدا با مساحت 23898 هکتار در نزدیکی بن و در 27 کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این منطقه در سال ۱۳۷۵ به عنوان «منطقه شکار ممنوع» و سپس در سال ۱۳۸۶ «منطقه حفاظت‌شده» اعلام شد و به دلیل داشتن پتانسیل طبیعی و وجود جانورانی مانند بز، میش و بز. منطقه حفاظت شده شیدا عمدتاً از نظر توپوگرافی کوهستانی است و بخش کوچکی از تپه ماهور و دشت دارد.

منطقه حفاظت شده شیدا با مساحت 23898 هکتار در نزدیکی بن و در 27 کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این منطقه در سال ۱۳۷۵ به عنوان «منطقه شکار ممنوع» و سپس در سال ۱۳۸۶ «منطقه حفاظت‌شده» اعلام شد و به دلیل داشتن پتانسیل طبیعی و وجود جانورانی مانند بز، میش و بز. منطقه حفاظت شده شیدا عمدتاً از نظر توپوگرافی کوهستانی است و بخش کوچکی از تپه ماهور و دشت دارد. کوه چوبین با ارتفاع 3315 متر بلندترین نقطه منطقه و منطقه سورشجان با ارتفاع 2100 متر از سطح دریا پست ترین نقطه آن است. بر اساس طبقه بندی اقلیمی دومارتن، این منطقه نیمه مرطوب است. میانگین بارندگی سالانه در این منطقه 462 میلی متر است که زمستان بیشترین و تابستان کمترین میزان بارندگی را دارد. دمای سالانه این منطقه 2.9 درجه سانتیگراد است.

 

در منطقه حفاظت شده شیدا 401 گونه گیاهی شناسایی شده است که از این تعداد 124 گونه گیاهی دارویی هستند. متأسفانه نشانه هایی از ویرانی در برخی مناطق منطقه مشاهده می شود. در منطقه حفاظت شده شیدا 71 گونه جانوری شناسایی شده است که از این تعداد 22 گونه خزنده، 27 گونه پرنده و 22 گونه پستاندار هستند. این منطقه زیستگاه انواع حیوانات از جمله بز، گوسفند، گرگ، روباه، خرگوش، گراز وحشی، روباه معمولی، خفاش، کبک، گنجشک معمولی، کلاغ معمولی، عقاب طلایی، کلاغ سیاه، دارکوب، کبوتر، خروس سیاه، باقرقره بزرگ، دیلیجه و پرستو است.

 

اگر علاقه مند به گشت و گذار در منطقه های سرسبز شکار ممنوع و مناطقی شبیه این نقطه هستیدف سری هم به منطقه حفاظت‌شده قیصری و همچنین منطقه شکار ممنوع شمس آباد در استان چهارمحال و بختیاری بزنید تا تجربه سفر جذاب تری از این استان داشته باشید.

 

مطالب مشابه