
آشنایی با کلیسای مریم مقدس اردبیل
1399/12/11
(1) دیدگاه
کلیسای مریم مقدس اردبیل در سال 1876 با هزینه شخصی خانواده گالوست میرزاییان بنا شد و معمار این بنا نیز خاچاطور شهبازیان بوده است. این کلیسا در خیابان طالقانی در کوچه ی ارمنستان گازران یا اونچو میدان قرار گرفته است.
کلیسای مریم مقدس یکی از عمارت های مذهبی و قدیمی استان اردبیل بوده که قدمت آن کمتر از دو قرن است و در اواخر قرن نوزده میلادی، در سال 1876 بنا شده است. بر روی درب این کلیسا با استفاده از تکه های نی، جمله ی "این درب خانه حقیقت خداست" نوشته شده است. البته این نکته فراموش نشود که از این کلیسا امروزه برای مراسم مذهبی و انجام فرایض دینی استفاده نمیشود و آخرین باری که بدین منظور از این مکان استفاده شد، سال 1323 شمسی بود.
نقشه کلی این بنا به شکل مستطیل است و داخل آن را نیز فضایی مربعی با چهار درگاه بلند تشکیل داده اند. همچنین این ساختمان دارای یک طاق جناغی نیز میباشد که بر روی این طاق یک گنبد به شکل چتری ساخته شده است، در پایین این گنبد و در دیوار ها پنجره هایی تعبیه شده اند که نور کافی وارد کلیسا شود.
کلیسای مریم مقدس اردبیل در سال 1876 با هزینه شخصی خانواده گالوست میرزاییان بنا شد و معمار این بنا نیز خاچاطور شهبازیان بوده است. این کلیسا در خیابان طالقانی در کوچه ی ارمنستان گازران یا اونچو میدان قرار گرفته است. همچنین جاذبه های گردشگری دیگری نظیر بازار اردبیل در یک کیلومتری، و پل یدی گوز نیز در دو کیلومتری این کلیسا قرار دارند که در صورتی که قصد بازدید از این کلیسا را دارید، میتوانید به این مکان ها نیز سر بزنید.
در محوطه ی این کلیسا گور هایی وجود دارند که با سنگ های رسوبی و معمولی ساخته شده و بر روی آنها صلیب هایی نیز کنده کاری شده است. درازای این بنا 16 متر بوده و پهنای آن نیز 14 متر میباشد. همچنین درب ورودی چوبی بوده و با تزئیناتی مزین شده است.
در اواسط قرن نوزدهم میلادی ارامنه تبریز به اردبیل سفر کرده و در آن شهر سکونت گزیدند. این افراد مسیحی در بین مسلمانان اردبیل از جایگاه خوبی برخوردار شدند. در سال های 1880 تا 1900 میلادی، خاچاطور شهبازیان، یعنی معمار کلیسای مریم مقدس اردبیل، روابط تجاری را روسیه را بر عهده گرفته بود و از آنجایی که فردی با تدبیر و متین بود، از احترام خاصی در میان مردم اردبیل برخوردار بود. افراد مسیحی اردبیل با کمک این فرد صاحب مدارس و کلیسا شدند که امروزه نیز این بنا ها باقی مانده و تبدیل به جاذبه های گردشگری شده اند.
این کلیسا در سال 1370 از سوی شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان در اختیار مدیریت میراث فرهنگی اردبیل قرار گرفته و با کمک های مالی ارامنه مرمت و تعمیر شد. همچنین کاربری فضای داخل آن تغییر کرده و از این کلیسا به منظور استفاده های فرهنگی و هنری استفاده میشود.
اردبیل , اردبیل , بعثت
ویلا، شهری، ارزان
100 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک بعثت
خانه، شهری، ارزان
120 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شورابیل
ویلا، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سینا
آپارتمان مبله، شهرکی
120 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
خانه، روستایی
160 متر، 5 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
110 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، جنگلی
120 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان
100 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
سوئیت، روستایی، ارزان
100 متر، 0 خواب، تا 11 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
1 دیدگاه