آشنایی با روستای گرمی و جاذبه های آن

(1) دیدگاه

آشنایی با روستای گرمی و جاذبه های آن

شهرستان گرمی مغان در شمال اردبیل قرار دارد و از روزگاران قدیم تا به امروز به جا مانده است. این شهرستان با بیش از 220 اثر، دارای بیشتری آثار تاریخی ثبت شده در استان اردبیل است. از آنجایی که آثار تاریخی گرمی بیشتر در درون تپه ها و قلعه های باستانی در خاک بوده اند، در طول تاریخ سالم باقی مانده و امروزه شاهد آنها هستیم.

شهرستان گرمی با طبیعت بکر و بسیار زیبا و همچنین آثار تاریخی زیادی که در خود جای داده، جزو مناطق گردشگری استان اردبیل است. گرمی، به خصوص در بخش مرزی موران، عمدتا با پوشش گیاهی و سرسبز پوشیده شده است و در ماه های شهریور و فروردین دشت های آن پر از گل های بهاری و رنگارنگ میشود. بخش مرزی موران در شهرتان گرمی با شصت و سه روستای زیبا و بکر، سرسبزترین بخش مرزی شمال غرب ایران به حساب میاید که از زیبایی بی نظیری برخوردار است.

 

 

شهرستان گرمی مغان در شمال اردبیل قرار دارد و از روزگاران قدیم تا به امروز به جا مانده است. این شهرستان با بیش از 220 اثر، دارای بیشتری آثار تاریخی ثبت شده در استان اردبیل است. از آنجایی که آثار تاریخی گرمی بیشتر در درون تپه ها و قلعه های باستانی در خاک بوده اند، در طول تاریخ سالم باقی مانده و امروزه شاهد آنها هستیم.

 

 

از بین آثار تاریخی گرمی میتوان به قلعه های تاریخی آنزیر، یئل سویی و برزند در بخش انگوت، تپه های باستانی آغامعلی (آغامعلی تپه‌سی) در بخش مرکزی، تپه ی سلاله که در روستای سلاله واقع شده است، خرمن سی تپه، روستای شیخ لر موران، و همچنین شاه تپه سی که محل تاج گذاری نادر شاه افشار نیز بوده است اشاره کرد.

 


از سایر جاذبه های گردشگری طبیعی موجود در این شهرستان میتوان آبشار های طبیعی را نام برد. بیش از شصت آبشار در شهرستان گرمی وجود دارند که هر کدام زیبایی خاصی به این منطقه داده اند. در بخش مرکزی گرمی، دره آبشار ها قرار دارد که در آن آبشارها در مسافت سه کیلومتری واقع شده اند و ارتفاع آن ها نیز از پنج تا سی متر بوده و زیبایی کم نظیری به این منطقه داده اند و باعث سرازیر شدن هزاران گردشگر به صورت سالانه به شهرستان گرمی میشوند.

 

 

در بخش موران نیز 15 آبشار وجود دارد که مرتفع ترین آنها آبشار سلاله، با 15 متر ارتفاع است. در این منطقه به قدری آبشار وجود دارد که میتوان گفت تقریبا در مجاورت هر روستا در بخش موران و مرکزی، یک آبشار هست و همین باعث میشود تک تک روستا ها از این زیبایی برخوردار باشند.

 


بیش از 30 قلعه باستانی و تاریخی نیز در گرمی وجود دارند که از بین آنها میتوان به اینی قالاسی، قیز قالاسی، آزنا قالاسی، برزند قالاسی، یئل سویی، و... اشاره کرد.

 


همچنین مراسم سنتی، عروسی ها، عزاداری ها و شیوه زندگی خاص افراد ساکن این منطقه، از دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان گرمی هستند. هر گردشگری که به شهرستان گرمی سفر میکند، از دیدن مناظر سرسبز، زیبا و کم نظیر این منطقه به وجد میاید. همچنین امکانات رفاهی نیز برای گردشگران در این منطقه فراهم شده است و شما میتوانید ویلا نیز اجاره کرده و تا چند روز در این شهرستان سکونت کرده و از طبیعت آن لذت ببرید.

 

1 دیدگاه

  • علی حوتی اجیرلو
    1403-09-25
    روستای نقاره یکی از روستاهای قدیمی شهرستان گرمی و از روستاهای مرزی با جمهوری اذربایجان است و قدمت آن به دوره قبل از اسلام بر می گردد.
    روستای نقاره بر طبق آخرین تقسیمات کشوری در استان اردبیل، شهرستان گرمی، بخش مرکزی، دهستان اجارود شمالی بوده و از شرق با روستای هواس، غرب روستای شور درق انی،جنوب روستای چونه خان و از شمال روستای کله سر همسایه است.
    شغل اصلی روستا کشاورزی و دامداری است. روستای نقاره در 12 کیلومتری شهرستان گرمی کنار جاده چای پارا یولی قرار دارد. بخاطر وضیعت خاص زمین شناسی و هموار بودن و توپوگرافی منطقه، باعث ایجاد جاذبه های طبیعی و چشم انداز بسیار زیبایی شده است. تپه های باستانی به نام های هاچا تپه سی و نقاره تپه سی (که اسم روستا هم از روی همین تپه نامگذاری شده است) در این منطقه هستند و مربوط به دوره های اشکانی و ساسانی میباشند (که مردمانی در بالای این تپه ها به جشن پایکوبی و نقاره زدن مشغول بودن)
    این تپه ها بهعنوان آثار ملی ایران در تاریخ 25 اسفند 1345 ثبت رسیده است. در کنار این تپه ها، گورستان تاریخی بنام "گبر" (که به دوره قبل از اسلام بر می گردد) و جاهای تاریخی دیگر وجود دارد.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

مطالب مشابه