معرفی خانه هشت بهشت (خانه نیری)

معرفی خانه هشت بهشت (خانه نیری)

خانه تاریخی "هشت بهشت" یا همان "خانه نیری"در شهر زواره، از سه بخش اصلی شامل صحن غربی، صحن شرقی و عمارت اصلی شکل گرفته است و ساختمان اصلی آن در دو طبقه می باشد.

زواره از شهرستان های بسیار زیبای استان اصفهان است که تاریخ طولانی نیز داشته و شهری کهن است. از آنجایی که این شهر در مجاورت با کویر مرکزی ایران قرار داشته و تنها ده کیلومتر با آن فاصله دارد، شهری کویری با هوای خشک و گرم می باشد. نام زواره از نام برادر رستم گرفته شده است و قدمتی باستانی و بسیار طولانی دارد. این شهر ساختاری خشتی دارد و دارای معماری ایرانی اصیل می باشد. خانه هشت بهشت که به عنوان "خانه نیری" نیز از آن یاد می شود، یک خانه ی تاریخی و بسیار زیبا در شهر زواره است که از دوره قاجار باقی مانده و دارای معماری بسیار زیبا و حیرت‌ آوری است که نظر هر بیننده ای را به سمت خود جلب می کند. بانی این خانه حاج میرزا علیرضا نیری زواره ای است که این بنا را در دوطبقه و با هشت ایوان داخلی ساخته و این خانه تاریخی بی نظیر را به جا گذاشته است. یک نکته جالب در مورد خانه هشت بهشت این است که دارای معماری متفاوتی نسبت به سایر خانه های تاریخی زواره است.

 

خانه تاریخی هشت بهشت از سه بخش اصلی شامل صحن غربی، صحن شرقی و عمارت اصلی شکل گرفته است و ساختمان اصلی آن در دو طبقه به صورت مشترک بین این 2 صحن است. در بدو ورود به بنا، ابتدا صحن شرقی را خواهید دید که حوض بیضی شکلی در آن وجود دارد و در بالای حوض یک طبقه مجزا به چشم می خورد. در این بخش از خانه سه ایوان و دو راهرو وجود دارد که در انتهای آن اتاق هایی قرار گرفته است.

 

ساختمان اصلی که در دو طبقه بر روی هم قرار گرفته اند، در اشتراک دو صحن شرقی و غربی در آمده و بر روی حوضخانه قرار دارند. از راهروی صحن شرقی میتوان وارد ساختمان شد که بر روی یک هشت ضلعی برافراشته شده و مقاومت آن را ستون های هشت ضلعی تشکیل داده است. پوشش مرتفعی بر روی دوطبقه از رواق ها و ایوان ها به چشم می خورد. خانه هشت بهشت نیری در زواره در دوره قاجار با معماری بسیار زیبا و بی نظیری در دل شهر کهن زواره احداث شده و امروزه به عنوان مرکز فرهنگی، مذهبی فاطمیه جهت مراسم مورد استفاده قرار می گیرد.

مطالب مشابه