
معرفی امامزاده صالح اردبیل
1399/12/16
مجموعه بنای امامزاده صالح اردبیل شامل رواق، حرم، صحن و مسجد است و نمای جنوبی آن مرکب از ایوانی با طاق نیم گنبد و ترئینات کاشی کاری است. بر اساس اشعاری که روی کاشیهای ایوان ورودی به چشم میخورد، بنا در زمان شاهعباس اول و در سال 1130 بنا شده است.
آستان امامزاده صالح (علیه السلام) در میدان عالی قاپو اردبیل، و در محله ملامومن، کوچه اونجی میدان، و در پشت بقعه شیخ صفی الدین، به صورت مسجد و مقبره ای واقع شده است. از این امامزاده با عنوان های امامزاده صالح و همچنین (اوغلان امامزاده سی) نیز نام برده میشود. مقبره قدیمی این امامزاده در سال 1382 هجری شمسی تخریب شده و ساختمان جدید آن در دست احداث است. نسب امامزاده صالح به حضرت امام موسی کاظم (علیه اسلام) میرسد. همچنین از برادران دیگر ایشان، سید عبدالعزیز نیز در محله نیار به خاک سپرده شده است.
بنا به کتاب بحرالانساب، تاریخچه ساخت بنای این امامزاده در دوره صفویه بوده و اینطور به نظر میرسد که در زمان شاه عباس اول، در سال 1130 هجری ساخته شده است. این بنا شامل رواق و حرم صحن و مسجد بوده که نمای جنوبی آن مرکب از ایوانی با طاق نیم گنبد و تزئینات کاشی کاری میباشد. تنها قسمت باقیمانده از بنای قدیمی یک ساختمان هشت ضلعی است که ضریح در آن قرار گرفته است و به غیر از این بخش، تمامی بخش های دیگر تخریب شده اند.
یک بنای نوساز مستطیل شکل نیز در سالهای گذشته به حرم اضافه شده و احداث شده است و در قسمت ورودی بنا دو مغازه نوساز آجر و سیمانی نیز وجود دارند. در اطراف حرم نیز تعدادی قبر دیده میشوند که متعلق به خادمین قبلی بنا و مراجع عالیقدر هستند. تنها تزئینات قابل ذکر و باقیمانده در این بنا کاشی کاری هایی است که در نمای ورودی آن و سر در بقعه در عهد شاه عباس به چشم میخورد. امامزاده در سالهای دور دارای رونق بیشتر و گنبد و رواقها بوده به مرور زمان یا به علت کم توجهی، ساختمان آن مخروبه شده و به حدود آن تجاوز و بنام اشخاص مختلفی ثبت شده است و گنبد آن نیز بر اثر نشت آب و رطوبت اطراف گنبد مستهلک و در آستانه ریزش و از بین رفتن بوده است.
به منظور بازسازی امامزاده صالح اردبیل، ابتدا تصمیم بر این گرفته شد که املاک اطراف امامزاده خریداری شوند زیرا عرصه باقی مانده برای احداث امامزاده بسیار کوچک بود. از همین رو سه باب خانه متصل به امامزاده، خریداری شد و در فاز اول، بقعه با مساحت حدود دویست متر مربع با یک گنبد بتونی و فلزی ساخته شد. مجموعه بنا شامل رواق، حرم، صحن و مسجد است و نمای جنوبی آن مرکب از ایوانی با طاق نیم گنبد و ترئینات کاشی کاری است. بر اساس اشعاری که روی کاشیهای ایوان ورودی به چشم میخورد، بنا در زمان شاهعباس اول و در سال 1130 بنا شده است. بقعه دارای رواق مستطیل با طاق و تویزه است. دو سوی ورودی بنا و ورودی حرم که روبروی هم قرار دارند، هشت طاق نما ساخته شده و پنجره هایی که در طاق نما های جنوبی ساخته شده است، نور را به داخل سوق میدهند.
اردبیل , اردبیل , بعثت
ویلا، شهری، ارزان
100 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک بعثت
خانه، شهری، ارزان
120 متر، 1 خواب، تا 10 مهمان
اردبیل , اردبیل , شورابیل
ویلا، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سبلان
آپارتمان مبله، شهرکی، ارزان
120 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
اردبیل , اردبیل , شهرک سینا
آپارتمان مبله، شهرکی
120 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
خانه، روستایی
160 متر، 5 خواب، تا 20 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
110 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
اردبیل , اردبیل , نیار
آپارتمان مبله، جنگلی
120 متر، 2 خواب، تا 7 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان
100 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
اردبیل , اردبیل , روستای حور
سوئیت، روستایی، ارزان
100 متر، 0 خواب، تا 11 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!