سیری در مسجد جامع زواره

سیری در مسجد جامع زواره

مسجد جامع زواره بسیار کهن بوده و عملیات احداث آن در سال 530 هجری قمری به پایان رسیده است، یعنی در دوران سلجوقیان.

زواره نام شهری تاریخی در استان اصفهان است که دارای جاذبه های گردشگری بسیار زیبایی می باشد. مسجد جامع زواره، در بخش مرکزی شهرستان زواره و در 15 کیلومتری شمال شرقی اردستان است. این بنا یکی از بناهای تاریخی این شهر محسوب می شود که گردشگران و توریست های بی شماری را سالانه به سمت خود جلب  می کند. این مسجد در حال حاضر در کوچه ی پامنار شهر زواره قرار دارد و شما با سفر به استان اصفهان و شهرستان زواره، می توانید این اثر تاریخی فوق العاده را مشاهده کنید.


مسجد جامع زواره بسیار کهن بوده و عملیات احداث آن در سال 530 هجری قمری به پایان رسیده است، یعنی در دوران سلجوقیان. محراب مسجد جامع زواره از زیباترین بخش‌های این مسجد است که در سال 551 هجری قمری بنا شده است. مسجد جامع زواره اولین مسجدی است که با طرح چهار ایوانه ساخته شده‌ که حدود 1200 متر مربع مساحت آن است که با مصالحی نظیر آجر، سنگ، گچ و خاک ساخته شده و طرح آن مستطیلی شکل است و نقشه‌ چهار ایوانی آن نظر هر فردی را به خود جلب می کند.

 

ورودی های مسجد زواره اردستان در ضلع شرقی و غربی، با آجرکاری و طاق نماهای زیبا مزین شده است. شما در بازدید از این بنای تاریخی به وروردی‌هایی هدایت می شوید که شما را به سمت فضایی طاق دار هدایت می کند و از آنجا می توانید وارد صحن مسجد شوید. صحن مسجد زواره در چهار طرف ایوان و دهانه های طاق دار دارد و کف آن با آجر و سنگ پوشیده شده است. کتیبه ای که تاریخ ساختمان این مسجد در آن نگاشته شده، بر خلاف دیگر مساجد، در قسمت بالای نمای رو به صحن قرار دارد و به خط کوفی و با آجر تراش و به صورت سرتاسری نوشته شده است که به تنهایی از زیبا ترین بخش های مسجد است.

 

یک کتیبه دیگر نیز در قسمت گردن گنبد شبستان محراب مسجد جامع زواره به چشم می خورد که از گچ ساخته شده و حروف آن به خط کوفی نوشته شده اند و با گل ها و برگ ها مزین شده است. بخشی از تزئینات این کتیبه زمینه مزین به نقوش اسلیمی بسیار زیبا آسیب دیده و از بین رفته است و تنها آیات 187 و 188 از سوره ی سه آل عمران نوشته شده که البته هنوز هم زیبایی خود را دارد. این مسجد در خیابان محمود مختاریان زواره واقع شده است.

مطالب مشابه