آشنایی با قلعه آدمخوار (بوینی یوغون) اردبیل

آشنایی با قلعه آدمخوار (بوینی یوغون) اردبیل

از آنجایی که هیچ کس از سرنوشت افراد گمشده در این قلعه خبری نداشت، محلیان بر این باور بودند که این قلعه افرادی که از آن بازدید میکنند را میبلعد. با گذر زمان، کم کم این قلعه به عنوان قلعه آدم خوار معروف شد و داستان های زیادی راجع به آن در بین افراد محلی دهان به دهان چرخید و گفته شد.

در یازده کیلومتری شهر نیر در استان اردبیل، در کنار روستای کورعباسلو، قلعه اسرارآمیز و مخوفی وجود دارد که به نام بوینی یوغون شناخته میشود. در زبان ترکی بوینی یوغون به معنای گردن کلفت میباشد. این نام گذاری از جهت صورت گرفته که قدیمیان باور داشتند یک گردن کلفت در این قلعه زندگی میکرده که هر فردی را که وارد این قلعه میشده را میخورده. محلی ها میپندارند که قرن ها پیش افرادی که به روستای کورعباسلو در استان اردبیل سفر میکردند، پس از بازدید از قلعه ی باستانی بوینی یوغون به صورت کاملا مرموزی ناپدید میشدند و دیگر هیچگاه بازنمیگشتند.

 

 

از آنجایی که هیچ کس از سرنوشت افراد گمشده در این قلعه خبری نداشت، محلیان بر این باور بودند که این قلعه افرادی که از آن بازدید میکنند را میبلعد. با گذشت زمان، کم کم این قلعه به عنوان قلعه آدم خوار معروف شد و داستان های زیادی راجع به آن در بین افراد محلی دهان به دهان چرخید و گفته شد.

 

 

اما امروزه که دانش و علم بشر پیشرفت کرده و خرافات و باور های اشتباه از بین رفته اند، دیگر این داستان های عجیبی که راجع به این قلعه دهان به دهان میچرخید از بین رفته اند و دلیل ناپدید شدن افرادی که از این قلعه بازدید میکرده اند مشخص شده است. از آنجایی که مسیر این قلعه صعب العبور است، گاهی اوقات گردشگران از سوی دیگر قلعه و تپه ها خارج شده و به شهر خود باز میگشتند، و به همین دلیل بود که مردم میپنداشتند که آن ها غیب شده اند!

 

 

این قلعه تاریخی نیز به مانند بسیاری دیگر از قلعه ها و اماکن تاریخی و اسرار آمیز، خرافات زیادی به همراه دارد و به همین دلیل است که برای مدت طولاتی متروک بوده و هیچ کسی از آن بازدید نمیکرد.

 

 

قلعه بوینی یوغون معماری سنگی بسیار جذاب و زیبایی دارد که در دنیا بسیار کم نظیر بوده و باعث شده است این قلعه امروزه تبدیل به موزه روباز باستان شناسی کشور شود. برای بالا رفتن از کوه و قلعه پله‌هایی وجود دارد که حاصل تراش سنگ‌ها است و صعود به قلعه را بسیار آسان کرده است، اما گذر از برخی قسمت‌ها کار افراد حرفه ای و صخره نوردان است و برای افراد معمولی بسیار سخت و یا غیر ممکن میباشد.

در بالای این کوه سنگی شش حوضچه و یا همان آب انبار وجود دارند که با تراش سنگ ها از کف قلعه به وجود آمده اند و افراد ساکن در این قلعه با تراشیدن کوه این آب انبار ها را ساخته اند.

 

 

قلعه بوینی یوغون از مهم ترین دژ های آذربایجان در دوران تاریخی و صدر اسلام و همچنین بعد از آن بوده است. از آنجایی که این قلعه موقعیت طبیعی خوبی داشته و دسترسی به غذا و آب در آنجا راحت است، این مکان برای ساخت قطعه توسط پیشینیان انتخاب شده است.

مطالب مشابه