گذری بر تاریخچه مسجد جامع سراب

گذری بر تاریخچه مسجد جامع سراب

مسجد جامع سراب یکی از جاذبه های گردشگری استان آذربایجان است و قدمت آن به قرن نهم هجری بر می گردد. نکته جالب این مسجد این است که برعکس سایر مساجد، هیچ مناره و گلدسته ای ندارد.

در این مقاله با معرفی مسجد جامع سراب در کنار شما هستیم، این مسجد یکی از مهم ترین مساجد تاریخی و سیاسی شهر سراب به حساب می آید و جزو جاذبه های گردشگری این شهر است. در گذشته تمام شهر های ایران دارای یک مسجد بزرگ بودند که توسط حاکم آن شهر تاسیس شده بود و محلی برای اجتماع های مهم مردم و اقامه ی نماز های جمعی مثل نماز جمعه و یا نماز عید فطر به شمار می رفت. این فرهنگ هنوز هم در ایران رواج داشته و تقریبا در همه ی شهر ها مسجد جامع ساخته شده است. شهر سراب هم از این قاعده مستثنی نیست و مسجد جامع این شهر بنایی بسیار تاریخی و ارزشمند می باشد.
اگر تمایل به کسب اطلاعاتی در خصوص مسجد جامع سراب دارید ادامه مطالب را دنبال کنید.

 

معرفی مسجد جامع سراب
مسجد جامع سراب یکی از جاذبه های گردشگری استان آذربایجان است و قدمت آن به قرن نهم هجری بر می گردد. نکته جالب این مسجد این است که برعکس سایر مساجد، هیچ مناره و گلدسته ای ندارد. روی سردر ورودی این مسجد یک سنگ نوشته از جنس مرمر قرار گرفته که عباراتی با خط نسخ روی آن کار شده است. همچنین یک کتیبه دیگر هم در زمان مرمت و بازسازی مسجد پیدا شد که هردوی این ها برای مراقبت و نگهداری بهتر به سازمان میراث فرهنگی منتقل شدند. مسجد جامع سراب در سال 1347 با شماره 797 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
امامزاده بزرگ از دیگر مکان های دیدنی این منطقه است که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

 

معماری مسجد جامع سراب
این مسجد یک شبستان بزرگ دارد و در آن سه محراب قدیمی به چشم می خورد. یکی از این محراب ها با کاشی های زیبا و ارزشمند تزیین شده، اما دو تای دیگر فقط گچ بری های بسیار ساده دارند. در این مسجد روی هم رفته 60 گنبد وجود دارد که هر کدام ازآن ها (به جز یک ردیف) در حدود 4.5 متر طول دارند. همچنین یک منبر چوبی زیبا در قسمت شرقی مسجد به چشم می خورد که 7 پله داشته و ارتفاع ان به دو متر می رسد. در نمای داخلی مسجد تزیینات زیادی به کار نرفته است اما با این وجود از سادگی و زیبایی خاصی برخوردار است.
در مسیر بعدی، بازدید از مسجد ملا رستم را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.

 

آدرس و نحوه دسترسی به مسجد جامع سراب
برای بازدید از مسجد جامع سراب باید به خیابان امام خمینی رفته و از آنجا بافت قدیمی خیابان را پیدا کنید، این مسجد دقیقا در داخل این بافت قرار دارد.

مطالب مشابه