گذری بر تاریخچه مسجد زرگران بناب

گذری بر تاریخچه مسجد زرگران بناب

مسجد زرگران دارای نمای اجری زیبایی با طرح های مختلف می باشد که زیبایی آن را دو چندان می کند، زمانی که پی دیوار مسجد را به منظور مرمت و بازسازی آن کندند، آثار سفالی بسیار قدیمی و باارزشی از آنجا به دست آمد.

مسجد زرگران یکی از شاهکارهای معماری دوره صفویه است که در شهر بناب قرار دارد. تزیینات و نقش و نگار های این مسجد به حدی زیباست که جلوه و شکوه معماری صفویه را به تصویر می کشد. همواره می توان گردشگران زیادی را در حال بازدید از این اثر تاریخی بی بدیع مشاهده کرد. برای آشنایی بیشتر با این مسجد تاریخی زیبا همراه ما باشید.

 

معرفی مسجد زرگران بناب
مسجد زرگران یکی از آثار تاریخی بناب است و حتی در فهرست آثار ملی ایران با شماره ی 3085 ثبت شده است. این مسجد در گذشته در مسیر بین المللی شمال به جنوب کشور قرار گرفته بود و در اطراف آن نزدیک به 10 کاروانسرای مختلف راه اندازی شده بود. اما با احداث مسیر جدید دیگر کسی از این مسیر استفاده نمی کرد و مسجد هم کم کم رونق خود را از دست داد. البته کم توجهی هیئت امنای مسجد هم بی تاثیر نبود و باعث متروکه شدن مسجد شد. تا جایی که در سال 1375 به دلیل عدم توجه دیوار جنوبی مسجد تخریب شد. خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی به سرعت به بازسازی و مرمت مسجد پرداخت و دیوار و پنجره های آن را مرمت کرد. 
از دیگر مساجد این لستان که بازدید از آن را پیشنهاد میکنیم، مسجد اسنق سراب است.

 

معماری مسجد زرگران بناب
این مسجد دارای سقف چوبی زیبایی می باشد که بر روی هشت ستون نگه داشته شده است، سرستون های مسجد به صورت چوبی و مقرنس کاری شده هستند که با رنگ آمیزی ها و نقاشی های جالبی تزیین شده اند. مسجد زرگران دارای ایوان زیبایی می باشد که به گفته محققان، این ایوان در اصل بنا نبوده و بعد ها در زمان قاجار به آن اضافه شده است. مسجد زرگران دارای نمای اجری زیبایی با طرح های مختلف می باشد که زیبایی آن را دو چندان می کند، زمانی که پی دیوار مسجد را به منظور مرمت و بازسازی آن کندند، آثار سفالی بسیار قدیمی و باارزشی از آن جا به دست آمد که نشان می داد این مسجد بر روی تپه ای باستانی بنا شده است.
در ادامه سفر به بناب می توانید از مسجد زرگران دیدن فرمایید که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

 

 

دسترسی ساده به مسجد زرگران بناب
برای بازدید از این مسجد باید سراغ خیابان زرگران بناب را بگیرید، این مسجد از غرب به بازار حاج تقی و بازار مسگران و آهنگران متصل است که بازدید از آن ها هم خالی از لطف نیست. این مسجد از نظر معماری و شکل سرستون ها به مسجد حاج اسماعیل شبیه است که از دیگر آثار تاریخی بناب می باشد. همچنین در نزدیکی این مسجد، حمام تاریخی حاج فتح الله قرار دارد که از آثار تاریخی زمان قاجار به حساب می آید.

مطالب مشابه