معرفی جاذبه تاریخی قلعه پشتاب اهر

معرفی جاذبه تاریخی قلعه پشتاب اهر

قلعه پشتاب که به آن قلعه پشتو نیز می گویند یکی از دژ های قدیمی و تاریخی در شهرستان اهر روستای پشتاب می باشد که قدمت آن به دوران اشکانیان بر می گردد البته براساس شواهد به دست آمده این قلعه در دوران ساسانیان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

همانگونه که می دانید کشورمان ایران دارای تاریخی دیرینه و کهن است و محال است به هر کدام از شهرها و یا روستاهای آن سفر کنید آثاری به جا مانده از گذشتگان را در آن مشاهده نکنید. یکی از آثار تاریخ به جا مانده که در اغلب شهر ها و مناطق ایران نمونه هایی از به وفور وجود دارد قلعه ها و برج هایی است که متعلق به پادشاهان و حاکمان عصر گذشته بوده است که برخی از آن ها کاربر نظامی و برخی دیگر نیز محل اسکان حاکم آن شهر و یا منطقه بوده است. در این مبحث قصد داریم قلعه پشتاب را که در شهرستان اهر از توابع آذربایجان شرقی واقع شده است را به شما معرفی کنیم دعوت می کنم با ما همراه باشید.

معرفی قلعه پشتاب اهر
قلعه پشتاب که به آن قلعه پشتو نیز می گویند یکی از دژ های قدیمی و تاریخی در شهرستان اهر روستای پشتاب می باشد که قدمت آن به دوران اشکانیان بر می گردد البته براساس شواهد به دست آمده این قلعه در دوران ساسانیان نیز مورد استفاده قرار گرفته است. این قلعه بر روی یک کوه صخره ای واقع شده است که تمامی پله ها و اتاقک های آن از سنگ کنده کاری شده و امروزه تنها بقایای اندکی از آن باقی مانده است.

 

مصالح به کار رفته در ساخت قلعه پشتاب اهر
همانگونه که گفتیم این قلعه به صورت کنده کاری شده از صخره سنگی بنا شده است، حصارهای این بنا بسیار بلند و صخره ای بوده که چهار سوی آن را پرتگاه هایی با عمق زیاد محاصره کرده است. این قلعه تنها یک راه وردی دارد که شامل پله های سنگی که با دست تراشیده شده اند می باشد و پرتگاه های اطراف موجب نفوذ ناپذیری این دژ مستحکم شده بودند. برای ساخت دیوارهای قلعه از سنگ های لاشه ای بزرگ، گل رس و آجر استفاده شده است. در داخل قلعه پشتاب سفال های بدون نقش و نگار توسط باستان شناسان کشف شده که نشان می دهد در اوایل ورود اعراب به ایران این قلعه کماکان پابرجا بوده است.  از دیگر جاذبه های شهرستان اهر می توان مقبره و موزه شیخ شهاب الدین را معرفی کرد.

کاربری قلعه پشتاب اهر
با توجه به شباهت زیادی که میان قلعه پشتاب و قلعه بابک وجود دارد لذا می توان گفت که این قلعه نیز به منظور حفاظت و نظارت بر مرزها ساخته شده است و نوع کاربری آن را نظامی بیان کرد. برای ورود به هر دوی این قلعه ها تنها یک راه باریک و سخت وجود دارد و اطراف آن را پرتگاه هایی عمیق احاطه کرده است که این امر بیش از پیش به کاربرد نظامی آن ها اشاره دارد.
از قلعه های دیدنی این استان، پیشنهاد می کنیم حتما از قلعه ضحاک دیدن فرمایید.

 

مطالب مشابه