نگاهی به تاریخچه برج نقاره خانه تهران

نگاهی به تاریخچه برج نقاره خانه تهران

برج نقاره خانه یکی از بناهای تاریخی شهر ری تهران است که دارای ساختاری متشکل از لاشه سنگ و گچ بوده و نمای آن تزئینات آجرکاری به همراه قوس های جناغی تزئینی دارد.

برج نقاره خانه که از آن با عنوان برج یزید نیز یاد می شود، یکی از بنا های تاریخی استان تهران بوده که در قسمت شمالی منطقه امین آباد شهر ری، بر بالای کوه نقاره خانه یا کوه طبرک واقع شده است. برج آجری نقاره که ارتفاع آن به 3 متر می رسد، بر طبق چیز های گفته شده در برخی از منابع، در حدود هزار سال پیش به دست شخصی به نام بزرگ امید که یکی از از شهریاران سلجوقی بوده است، ساخته شد که بعدها آرامگاه وی شد.

 

 

در سفر به شهر ری تهران شما  می توانید از سایر بنا های تاریخی این محله نظیر برج طغرل و آتشکده بهرام ری     نیز دیدن کنید.

 

برج نقاره خانه دارای ساختاری متشکل از لاشه سنگ و گچ است و نمای آن تزئینات آجرکاری به همراه قوس های جناغی تزئینی دارد. بر اساس آنچه که در کتاب سیاست نامه خواجه نظام الملک درج شده است، این برج در روزگار فخرالدوله و با گنبد دوپوش، به پیروی از شیوه معماری اِستودان‌ های دوره ساسانی بنا شده است.

 

برج نقاره خانه تا دوران قاجار پابرجا بوده اما امروزه تنها بقایای آن باقی مانده است. دکتر شهریار عدل با خواندن کتیبه روی آن، این بنا را از آن عبدالجلیل بن فارس دانسته است؛ همچنین در بالای کوه نیز نقشی از بهرام گور بود که بعدها در دوران قاجاریه صورت فتح علی شاه را به جای آن حک کردند.

 

مطالب مشابه