
نگاهی به تاریخچه مدرسه دارالفنون تهران
1400/7/3
دارالفنون نام یک مدرسه ی تاریخی و در حقیقت اولین مدرسه تهران است که درخیابان ناصر خسرو واقع شده است از جاذبه های تاریخی بسیار دیدنی پایتخت محسوب می شود. این مدرسه در زمان ناصرالدین شاه بنا شده است.
مدرسه معروف دارالفنون یکی از جاذبه های توریستی تاریخی پایتخت بوده و قدیمی ترین مدرسه ای است که در تهران تاسیس شده است. این مدرسه یکی از کهن ترین بنیاد های آموزشی مدرن ایران است که در سال 1231 خورشیدی به کوشش امیرکبیر افتتاح شد. ساختمان بنیاد آموزشی دارالفنون با معماری میرزارضا مهندس باشی در بخشی از ارگ سلطنتی و زمین های اطراف آن پی ریزی و کار ساخت آن از 1266 هجری قمری آغاز شد و در سال 1232 خورشیدی به پایان رسید. در چهار طرف دارالفنون 50 اتاق هم اندازه ساخته شد و بخشهایی از دیوارها با گچبری و نقشهای زیبا زینت یافت. در مقابل اتاق ها، ایوان واقع شده و در میان حیاط آن حوضی ساخته و پیرامون آن درختان و سبزه کاشته بودند. در سال 1267 هجری قمری، جان داوود خان، مترجم اول دولت ایران، برای به خدمت گرفتن آموزگار، به دربار اتریش فرستاده شد. امیرکبیر از جان داوود خان خواست 6 استاد توانمند در کارهای نظامی و زمینه های وابسته، برای 6 سال استخدام کند که حقوق سالیانه همه آنان بیش از 4400 تومان نباشد و البته هزینه رفت و برگشت آنان را نیز دولت ایران بدهد.
پس از مدتی سفارش کرد یک استاد که بتواند فیزیک و شیمی درس بدهد و داروسازی را به شاگردان بیاموزد و دو معدنچی که در کار معدن توانمند باشند نیز به خدمت بگیرد که حقوق سالیانه آن 9 نفر روی هم از 5 هزار تومان نگذرد. در آن زمان فرانسوا ژوزف، امپراتور اتریش و مجارستان بود و جان داوود خان را به گرمی پذیرفت و او توانست 7 استاد اتریشی را به خدمت دولت ایران بگیرد. با هریک از استادان جداگانه قرارداد بسته شد که ماده سوم و چهارم آن شایان توجه است. بر اساس ماده سوم، استادان اتریشی هرگونه شکایت خود را باید بدون واسطه دیگری به آگاهی دولت ایران برسانند و بر اساس ماده چهارم، آنان باید به آداب و رسوم و قانونهای ایران احترام بگذارند و خلاف آن انجام ندهند. متاسفانه زمانی که آموزگاران اتریشی به تهران رسیدند، امیرکبیر از کار برکنار شده بود و میرزا آقاخان نوری به جای وی منسوب شده بود.
میرزا آقاخان به گونه ای سرد و نامهربان آموزگاران را پذیرفت و این سردی رفتار ایرانیان را دکتر پولاک در خاطرات خود درج نموده است. در این میان سرهنگ شیل که تا سال 1232 خورشیدی وزیر مختار انگلیس در ایران بود، اعتمادالدوله را برانگیخت تا استادان اتریشی را به بهانه ای بازگرداند و به جای آنان استادان انگلیسی استخدام نماید. اگرچه میرزا آقاخان نوری با این کار موافق بود، اما ناصرالدین شاه زیر بار نرفت و جان داوود خان را که زمینه آمدن استادان اتریشی را به ایران فراهم کرده بود، به حمایل سرخ سرتیپی مفتخر نمود. نهایتا این مرکز در روز یکشنبه پنجم ربیع الاول سال 1231 خورشیدی و سیزده روز پس از کشته شدن میرزاتقی خان فراهانی، با هفت نفر آموزگار اتریشی و چند مترجم که از میان دانش آموختگان فرستاده شده به فرانسه برگزیده شده بودند، شروع به کار کرد.
اگر علاقه مند به گشت و گذار در جاذبه های تاریخی هستید، بد نیست سری نیز به سایر جاذبه های تاریخی تهران نظیر کاخ صاحبقرانیه و کاخ گلستان بزنید.
تهران , تهران , کمیل، نواب
آپارتمان مبله، شهری، ارزان
50 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
تهران , تهران , عباسآباد
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
65 متر، 1 خواب، تا 6 مهمان
تهران , تهران , عباسآباد
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
65 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
تهران , تهران , واریش
سوئیت، کوهستانی، ارزان
30 متر، 0 خواب، تا 5 مهمان
تهران , تهران , نارمک
آپارتمان مبله، شهری
65 متر، 1 خواب، تا 5 مهمان
تهران , تهران , اقدسیه
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
115 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
تهران , تهران , هفت حوض
آپارتمان مبله، شهری
70 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
تهران , تهران , جنت آباد
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
80 متر، 2 خواب، تا 6 مهمان
تهران , تهران , دریاچه چیتگر
آپارتمان مبله، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
تهران , تهران , شریعتی
آپارتمان مبله، شهری
75 متر، 1 خواب، تا 3 مهمان
تهران , تهران , دریاچه چیتگر
آپارتمان مبله، شهری
95 متر، 2 خواب، تا 8 مهمان
تهران , تهران , دریاچه چیتگر
آپارتمان مبله، شهری
90 متر، 1 خواب، تا 6 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!