
تاریخچهای از مدرسه رشدیه تبریز
1401/8/30
مدرسه رشدیه از مدارس مدرن خیلی قدیمی در تبریز است. بنای اولیه مدرسه رشدیه در محله ششگلان یکی از مناطق قدیمی شهر تبریز قرار داشت. پس از ویران شدن آن در سال 1311 قمری (1272 هجری قمری)، بنای جدیدی در کوی جابخانه برپا شد. سپس این مدرسه در سال 1329 قمری (1289 خورشیدی) به موقعیت فعلی خود در خیابان ارتش جنوبی نزدیک به ساختمان «مرکز ثبت شمال غرب کشور» منتقل شد.
مدرسه رشدیه از مدارس مدرن خیلی قدیمی در تبریز است. بنای اولیه مدرسه رشدیه در محله ششگلان یکی از مناطق قدیمی شهر تبریز قرار داشت. پس از ویران شدن آن در سال 1311 قمری (1272 هجری قمری)، بنای جدیدی در کوی جابخانه برپا شد. سپس این مدرسه در سال 1329 قمری (1289 خورشیدی) به موقعیت فعلی خود در خیابان ارتش جنوبی نزدیک به ساختمان «مرکز ثبت شمال غرب کشور» منتقل شد. این بنای تاریخی اکنون یک سازمان میراث فرهنگی را در خود جای داده و به برخی از مکانهای شناخته شده تبریز نزدیک است. برای رسیدن به آنجا، می توانید رانندگی کنید یا از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. ایستگاه مترو میدان ساعت نزدیکترین ایستگاه مترو به آن است. علاوه بر این، اگر می خواهید سوار اتوبوس سریع شوید، می توانید از خط 1 اتوبوس BRT برای رسیدن به ایستگاه میدان ساعت استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که ایستگاه اتوبوس سریع السیر یا ایستگاه مترو فاصله زیادی دارد. هنگام استفاده از وسیله نقلیه شخصی، به مسائلی مانند شلوغی شهر و کمبود پارک توجه داشته باشید. میرزا حسن تبریزی معروف به رشدیه در پنجمین جمعه ماه مبارک رمضان سال ۱۲۶۷ خورشیدی در محله چرنداب تبریز فرزند ملا مهدی عالم تبریزی و ساره خانم متولد شد.
او نوه صدیق خان شقاقی بود. «بعد از رسیدن به سن رشد وارد مدرسه شد و پس از مدت کوتاهی معلم هوش او را شناخت و در کلاس عنوان جانشین به او داد، به قول امروزی ها همان ناظرش کرد. رشدیه علاوه بر تلاش های آموزشی و توسعه آموزش نوین در ایران، روزنامه هایی با عناوین «مکتب» و «تهران» منتشر می کرد. از این مدرسه 27 اثر مانند بدایه الطلیم، هدایة الطلیم، نهایه الطلیم، تحفه الصبیان، هند درس، تنبیه الغافلین و ارشاد الطالبین به جای مانده است. موج تازه و متفاوتی از علم آموزی که می توان آن را ادامه راه رشدیه دانست، در عصر مدرن در شهر تبریز در اثر گذر زمان پدید آمد. بنای موجود مدرسه رشدیه که قدمت آن به دوران پهلوی اول میرسد، یکی از مکانهای شاخص استان آذربایجان شرقی در تبریز است. این سازه دارای سازه ای دو طبقه است که 42 متر طول و 30 متر عرض دارد. این سازه حیاطی بزرگ دارد و نمای آن با آجرکاری زیبا تزئین شده است.
قسمت غربی این بنا در طول سالیان متمادی دچار خوردگی و تخریب شده بود اما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی آن را خریداری و تعمیر کرد. این سازه به عنوان مقر اصلی سازمان میراث فرهنگی پس از مراحل مرمت عمل کرد. اکنون نمی توان از فضای داخلی این سازه بازدید کرد زیرا دفاتر اداری سازمان میراث فرهنگی تبریز در آن قرار دارد. با این حال، می توانید به بیرون بروید و حیاط مدرسه را کاوش کنید. بهترین زمان برای بازدید در ساعات کاری عادی و روزهای غیر تعطیل است. از دیگر بناهای تاریخی شهر تبریز هم می توان به ارگ علیشاه تبریز و مسجد کبود تبریز (فیروزه اسلام) اشاره نمود.
آذربایجان شرقی , تبریز , خیابان عباسی
هتل و مهمانسرا، شهری
80 متر، 2 خواب، تا 5 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , خیابان عباسی
هتل و مهمانسرا، شهری، لوکس
180 متر، 3 خواب، تا 10 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , میدان بسیج
آپارتمان مبله، شهری
70 متر، 0 خواب، تا 4 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , کوچه شادمان
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
150 متر، 2 خواب، تا 30 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , میدان ساعت
هتل و مهمانسرا، شهری
75 متر، 1 خواب، تا 4 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , مارالان
آپارتمان مبله، شهری
110 متر، 2 خواب، تا 9 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , نصر
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
120 متر، 2 خواب، تا 15 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , یاغچیان
آپارتمان مبله، شهری
100 متر، 1 خواب، تا 6 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , ولیعصر
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
120 متر، 2 خواب، تا 17 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , نصر
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
120 متر، 2 خواب، تا 15 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , نصر
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
120 متر، 2 خواب، تا 17 مهمان
آذربایجان شرقی , تبریز , ولیعصر
آپارتمان مبله، شهری، لوکس
120 متر، 2 خواب، تا 16 مهمان
تخفیف رزرو ویلا در سراسر ایران: ثبت نام کنید.
هنوز دیدگاهی درباره این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید!