معرفی دیدنی های پل گاودوش آباد اوغان، در شهرستان سراب

معرفی دیدنی های پل گاودوش آباد اوغان، در شهرستان سراب

پل گاودوش آباد اوغان، به وسیله ی سنگ و آجر ساخته شده و سبک معماری بسیار جالبی دارد. برای ساخت کف پل، قلوه سنگ های بزرگ را کنار هم چیده اند و باقی قسمت های پل نمای آجری بسیار زیبایی دارد.

سراب یکی از زیباترین شهرستان های آذربایجان شرقی می باشد و مکان های دیدنی فراوانی در آن به چشم می خورد. این شهر بین دو کوه مرتفع سبلان و بزقوش قرار گرفته است و به همین دلیل از آب و هوای سردسیری و کوهستانی برخوردار می باشد. شهر سراب آثار تاریخی فراوانی دارد که یکی از مهم ترین آن ها پل گاودوش آباد اوغان می باشد، برای آشنایی بیشتر با این اثر تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

 

معرفی پل گاودوش آباد اوغان
این پل همان گونه که از نامش پیداست در میان دو روستای گاودوش آباد و اوغان، و بر روی یک رودخانه نسبتا پر آب قرار دارد و به نوعی راه ارتباطی این دو روستا به شمار می رود. به همین دلیل به این نام معروف شده است. قدمت پل گاودوش آباد به دوران صفویه بر می گردد اما در زمان قاجاریه مورد بازسازی قرار گرفته است. پل گاودوش آباد اوغان در سال 1382 به شماره 9183 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و همانند پل ضیاء الملک جلفا از قدمت و پیشینه طولانی بهره مند می باشد.

 

مشخصات پل گاودوش آباد اوغان
پل گاودوش آباد اوغان به وسیله ی سنگ و آجر ساخته شده است و سبک معماری بسیار جالبی دارد. برای ساخت کف این پل، قلوه سنگ های بزرگ را کنار هم چیده اند و باقی قسمت های پل نمای آجری بسیار زیبایی دارد. طول این پل حدود 31 متر و عرض آن 6 متر می باشد و حدود 5 و نیم متر نیز ارتفاع دارد. چیزی که باعث تفاوت پل گاودوش آباد اوغان با سایر پل ها می شود، وجود میل های چهار گانه با بیش از 2 متر ارتفاع و نزدیک به یک متر ضخامت می باشد، همچنین وجود سه چشمه ی زیبا به جذابیت این پل افزوده است.

 

دسترسی ساده به پل گاودوش آباد سراب
برای بازدید از این پل باید از شمال سراب به سمت گاودوش آباد و اوغان حرکت کنید، بعد از اینکه حدود 8 کیلومتر طی کنید به این روستاها رسیده و دقیقا در میان آن ها پل گاودوش آباد را مشاهده خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم به محض دیدن تابلوی گاودوش آباد از اهالی روستا سراغ این پل را بگیرید تا سردرگم نشوید. 
در سفر خود به سراب حتما از مکان های گردشگری دیگر این شهر مثل موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان، روستای اسبفروشان، کتیبه اورارتو، چشمه های آب گرم مختلف، چهار طاق آغمیون، آبشار ها و علفزار های متعدد منطقه و... نیز دیدن کنید.

مطالب مشابه