راهنمای بازدید از تپه نادری پارس آباد

راهنمای بازدید از تپه نادری پارس آباد

تپه تاریخی نادری پارس آباد از نظر تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در این تپه نادرشاه جهت خلع شاه طهماسب دوم صفوی انجمن بزرگی تشکیل داد و سران کشور و بزرگان را به دشت مغان فرا خواند که منجر به خلع طهاسب میرزا و رسیدن وی به تخت سلطنت و قدرت شد.

تپه نادری یکی از آثار تاریخی و باستانی شهرستان پارس آباد اردبیل است که آخرین اثری میباشد که در دوران پهلوی به ثبت رسیده است. این تپه در جنوب غربی شهر اصلاندوز اردبیل واقع شده و ارتفاع آن به سی متر میرسد. همچنین محیط اطراف تپه پارس آباد 1500 متر و طول آن نیز صد و بیست متر است و عرض آن نیز صد متر. بر طبق گفته کارشناسان، قدمت تپه نادری پارس آباد تا هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد میرسد.

 

 

این تپه در تاریخ 1 فروردین سال 1347 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. تپه تاریخی نادری پارس آباد از نظر تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در این تپه نادرشاه جهت خلع شاه طهماسب دوم صفوی انجمن بزرگی تشکیل داد و سران کشور و بزرگان را به دشت مغان فرا خواند که منجر به خلع طهاسب میرزا و رسیدن وی به تخت سلطنت و قدرت شد.

 

 

گفته میشود که نادرشاه افشار در زمان تاجگذاری اش در دشت مغان، دستور داد که هر یک از سربازان بخشی از لباس خود را پر از خاک کرده و روی هم بریزند که تپه ای ایجاد شود. نهایتا تپه ای به ارتفاع نه متر ایجاد شد تا نادرشاه بر روی آن برای لشگریان و میهمانانش به سخنرانی بپردازد. اکثر سفال هایی که از تپه نادری پارس آباد کشف شده و به دست آمده اند بسیار ساده، بدون لعاب و یکدست هستند که مربوط به دوره ی اسلامی میباشند.

 

 

در جوار تپه نادری، بقایای یک کارگاه آهک پزی دیده میشود. به گفته کار‌شناسان، کشف اشیایی نظیر سفال خشت پخته دوران پارتی، سفال های منقوش دوره اسلامی، و تعداد زیادی سنگ اپسیدین به حالت تیغه و سنگ خام، نشان دهنده آن است که این محل در سده هایی واحد مسکونی بزرگی را تشکیل میداده است و از هزاره اول پیش از میلاد تا اواخر سده یازدهم هجری قمری مسکونی بوده و مردمانی در آن سکونت گزیده بوده اند.

 

مطالب مشابه