سیری در روستای کریق اردبیل

(1) دیدگاه

سیری در روستای کریق اردبیل

این روستا پتانسیل های زیادی برای سرمایه گذاری دارد. زمین های زراعی حاصل خیز و نزدیکی به شهر اردبیل به عنوان مرکز استان اردبیل، از جمله مزیت های این روستا بشمار می رود. در این روستا مردمان اهل تسنن در کنار مردمان اهل تشیع به خوبی و برادرانه با همدیگر زندگی می کنند.

کریق روستایی در دهستان هیر استان اردبیل است که از مناطق سرسبز بسیار جذابی برخوردار است. بر اساس سرشماری سال 1395 جمعیّت این روستا 1278 نفر بوده است. این روستا پتانسیل های زیادی برای سرمایه گذاری دارد. زمین های زراعی حاصل خیز و نزدیکی به شهر اردبیل به عنوان مرکز استان اردبیل، از جمله مزیت های این روستا بشمار می رود. در این روستا مردمان اهل تسنن در کنار مردمان اهل تشیع به خوبی و برادرانه با همدیگر زندگی می کنند. از جمله شخصیت های برجسته ی روستا، جناب آقای سید یاور مرادی امام جمعه شهر عنبران، از توابع شهرستان نمین، است. در روستای کریق فولادلو چهار مسجد و یک حسینیه وجود دارد که یکی از مساجد این روستا بنام مسجد محمد رسول الله (ص) برای اهل تسنن و مابقی برای اهل تشیع می باشد. هرساله همزمان با ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله (ع) در این روستا دستجات عزاداری برپا می شود و برادران اهل تشیع درکنار برادران اهل تسنن به عزاداری می پردازند.

 

شغل اصلی مردمان این روستا کشاورزی و دامپروری است. زنان این روستا پا به پای مردان خود کار می کنند. کریق از شمال با روستای کورعباسلو، از جنوب با سعید خانلو، از غرب با مشتقین و از شرق با روستای دکمه داغیل هم مرز است. بد نیست بدانید جاده نیر به روستای کریق حدود 12 کیلومتر فاصله دارد و جاده فرعی درجه 2 (آسفالته) محسوب می شود. از کریق بزرگ تا آرموداق میانه نیز 20 کیلومتر، 8 کیلومتر در حوزه استحفاظی شهرستات نیر و 12 کیلومتر در حوه استحفاظی شهرستان میانه واقع شده است و از آرموداق به خود میانه نیز جاده آسفالته است، در نتیجه اگر این بیست کیلومتر راه روستایی آسفالت شود، جاده ارتباطی نیر به میانه نزدیک به 120 کیلومتر کاهش میابد.

 

از سایر روستاهای اردبیل که بازدید از آن ها نیز پیشنهاد می شود می توان روستای دویل و روستای عباس آباد را نام برد.

1 دیدگاه

  • علی گوزلی
    1403-11-19
    با سلام.
    دو تا روستا با تشابه اسمی کریق داریم. قسمت اول توضیحاتتون مربوط به روستای کریق فولادلو که از توابع شهرستان هیر هستش. که از شمال شرق با روستای یونجالو، از شرق با قزل قیه، از جنوب کردعلیو، از جنوب شرقی با روستای ایوریق، و شمال با روستای مرنی و تپراقلو هم مرز هستش. این روستا با توجه به قرار گیری موقعیت خود روستا در انتهای دامنه های سلسله کوه های تالش و قرار گیری زمین های زراعی در دشت اردبیل، موقعیتی خاص نسبت به بقیه روستاهای اطراف دارد. از این رو در زمانهای قدیم خان ها و فرمانروایان منطقه در این روستا مستقر بوده و به اطراف تسلط پیدا می‌کردند.
    شواهد تاریخی متنوعی از وجود زندگی دوران پاره سنگی وجود دارد. در ۳ کیلومتری این روستا به سمت شمال، قبرستانی قدیمی هست که از صدسال پیش بلااستفاده بوده، لذا سنگ قبرها با نوشته های عربی با خط های بسیار زیبا هنوز به یادگار مانده است. همچنین در قسمت جنوب نیز شبیه همین قبرستان و کمی قدیمی تر در دل کوه ها موجود هست.
    تاریخ کتبی در ذیل کتب قدیمی نوشته هایی دارد مربوط به دوران اول صفوی و قتل عام عده‌ی زیادی از اهل تسنن به دلیل تبعیت نکردن از شاه اسماعیل صفوی.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

مطالب مشابه